αρχικηVIRALΑυτή η ερώτηση έπεσε στην Ελληνική κοινότητα του Reddit. Και μερικές απαντήσεις είναι απολαυστικές

Αυτή η ερώτηση έπεσε στην Ελληνική κοινότητα του Reddit. Και μερικές απαντήσεις είναι απολαυστικές

Ένα σκηνικό το οποίο έχουμε ζήσει οι περισσότεροι από εμάς, έγινε το επίκεντρο συζήτησης στην Ελληνική κοινότητα του Reddit. Συγκεκριμένα, στην κοινότητα «The Greek side of reddit» έπεσε η εξής ερώτηση: «Ποια είναι η σωστή αντίδραση όταν ζητάς να πληρώσεις, βγάζεις την κάρτα και ξινιζουν τα μούτρα, επειδή περίμεναν να τα τσεπώσουν μαύρα?».

Όπως είναι λογικό, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση. Και αρκετές από τις απαντήσεις που έχουν παραθέσει οι χρήστες είναι απολαυστικές. Ενώ από κάποιες άλλες βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα. Εδώ είναι μερικές από αυτές:

🔴 Καμία. Άμα δεν θέλουν ας μην τα πάρουν. Στην χειρότερη αν σου πουν τίποτα πες έχω μόνο κάρτα καλό βράδυ.

🔴 Σας ευχαριστώ για το κέρασμα.

🔴 Βγαζεις μετρητα και λες “apodixi please”

🔴 Έχω αραδιάζει όλα τα πράγματα στον πάγκο, με λέει δεν δεχόμαστε κάρτα και απλα γύρισα πλάτη και έφυγα και πήγα στον ακριβώς δίπλα και τα πήρα κανονικά.

🔴 Δεν ασχολούμαι καν. Είναι υποχρέωση τους. Αν αρνηθούν πάω αλλού. Δεν έχω καμία κάψα να πατάξω τη φοροδιαφυγή ούτε θέλω να εκδικηθώ κανέναν. Με βολεύει να πληρώνω με κάρτα, είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν. Δε θέλουν, πάω αλλού.

🔴 To 1% να μεταφερθεί στον πελάτη και πληρώστε και τα τσιγάρα σας με τις παλιοκαρτες. Γίνατε τσιράκια των τραπεζών και το βλέπετε και μαγκιά να κάνετε bullying στον περιπτερά που παλεύει για το μεροκάματο. Για πειτε ρε πόσοι από εσάς δίνετε με τόση μαγκιά την κάρτα στο γιατρό, μηχανικό, δικηγόρο, υδραυλικό κλτ. Να σας πω εγώ πόσοι. Κανένας. Εκεί κάνετε τις κοτούλες γιατί θα σας χρεώσουν παραπάνω και τσούζει. Άντε καληνύχτα.

🔴 Κατέβασε την εφαρμογή appodixi…

🔴 Ναι, οι επιχειρηματίες βγαίνουν ζημιωμενοι από την αρχική τιμή πώλησης, φυσικά και αυτό δεν είναι καλό για εκείνους.Το αν πληρώσεις με κάρτα ή μετρητά θα είναι ίσως ζήτημα εμπάθειας από εσένα προς τον επιχειρηματία, αλλά ως εκεί. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση. Όταν ο νόμος λέει ότι μπορείς να πληρώσεις είτε με μετρητά είτε με κάρτα, τέλος, πρέπει όλοι να το δεχτούν. Τώρα το ξινισμα ή όχι θεωρείται κακό customer service, προφανώς και επιλέγεις να του δώσεις σημασία ή όχι. Εσύ πλήρωσες την τιμή με όποιο τρόπο διάλεξες και σύμφωνα με το νόμο. Αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον αυτός θα είναι οι τράπεζες που παίρνουν μεγάλη προμήθεια.

🔴 Παω προχθες να γυαλίσω τα φανάρια απο το αμάξι. 25 ευρω εκανε, βγάζω κάρτα. Με κάρτα; Ε τότε λεει θα βάλω και το φπα μέσα.

🔴 Όταν ξινιζουν απλά αγνοω. Όταν μου λένε το παπατζιλικι ότι δεν λειτουργεί το μηχάνημα τότε νευριάζω κ είτε δεν αγοράζω καθόλου είτε δεν πληρώνω εάν είμαι σε ταβέρνα κτλπ. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που θα μου το πουν.

🔴 Καμία αντίδραση. Pokerface.

🔴 -Θέλετε να πάω να βγάλω μετρητά εδώ απέναντι? -Ναι.
Φεύγεις και πιστολιάζεις

🔴 Προσωπικά με εκνευρίζει που όταν – σπάνια – θα πληρώσω με μετρητά δεν κόβουν απόδειξη, αλλά χρεώνουν όλο το ποσό. Φίλε η θα μου βγάλεις τον ΦΠΑ ή θα κόψεις απόδειξη.. και φυσικά τον συμφέρει να βγάλει τον ΦΠΑ.

🔴 Εάν δεν θέλετε κάρτα μπορώ να πληρώσω με Apple Pay.

🔴 Αυτη η συμπεριφορα για το 1,5% παντως ειναι λογος για να με χασει σαν πελατη, οποτε δεν πιστευω οτι βγαινει κερδισμενος σε βαθος χρονου.

🔴 Τι σε νοιαζει, πληρωσε και φυγε, δεν εγινε και τιποτα αμα απλα ξινιζουν τα μουτρα τους. Δεν μπορεις να ελεγξεις πως αισθανονται οι αλλοι, μπορεις μονο να ελεγξεις τις πραξεις σου. Νομιζω εχουμε πιο σοβαρα προβληματα.

🔴 Στη Βρετανία πάντως, κανένας δεν ξινίζει. Ίσα ίσα, ένα σωρό επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές μόνο με κάρτα, γιατί το “τρεξιμο” είναι να περιμένει ο υπάλληλος να μετρήσει τα ψιλά του και τα χοντρά του ο καθένας, και να βρει ρέστα να του δώσει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − seven =