αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η επιχειρηματίας έχει χτίσει πολλές πηγές εισοδήματος και δίνει μερικές συμβουλές για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project

Αυτή η επιχειρηματίας έχει χτίσει πολλές πηγές εισοδήματος και δίνει μερικές συμβουλές για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project

Πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν ένα παράλληλο project στην εποχή της πανδημίας. Αφού όλοι ψάχνουν για επιπλέον πηγές εισοδήματος. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που πήραν την απόφαση να κάνουν το «πείραμα» τους.

Αλλά την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που ενώ έχουν αρκετές ιδέες, δεν ξεκινούν ένα παράλληλο project. Ο Νο1 ανασταλτικός παράγοντας: Δεν έχω χρόνο.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα παράλληλο project, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να βρείτε χρόνο για αυτό μέσα στο πρόγραμμά σας, υπάρχουν πολλές τακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε. «Όλοι έχουν πέντε λεπτά κάθε μέρα» για να αφιερώσουν στο παράλληλο project τους, λέει στο αμερικανικό Grow η Jen Glantz, ιδρύτρια μεταξύ άλλων του Bridesmaid for Hire και του Odd Jobs Newsletter. Η ίδια το έκανε. Από το 2013 έχει ξεκινήσει συνολικά 5 side projects. Και όπως δηλώνει σήμερα έχει ένα εξαψήφιο ετήσιο εισόδημα.

Εδώ είναι μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.

«Καταγράψτε τον χρόνο σας για μια ολόκληρη εβδομάδα»

Ακόμη και πριν βουτήξετε στο project σας, «καταγράψτε τον χρόνο σας για μια ολόκληρη εβδομάδα» για να δείτε πώς τον ξοδεύετε, λέει ο Glantz. Να είστε όσο πιο ακριβείς μπορείτε. Αν ξυπνάτε κάθε μέρα και πραγματοποιείτε scroll στο Instagram ή το Twitter για 20 λεπτά ενώ είστε ακόμα στο κρεβάτι – συμπεριλάβετε το στο ημερολόγιο σας, ώστε να γνωρίζετε πού πηγαίνει κάθε λεπτό της ημέρας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πότε έχετε χρονικά παράθυρα μέσα στην ημέρα για να στριμώξετε το παράλληλο project σας. Και θα σας βοηθήσει να δείτε εάν υπάρχουν δραστηριότητες που θέλετε να περιορίσετε ή να εξαλείψετε. «Κάντε απογραφή της προσωπικής σας ζωής και να δείτε τι μπορείτε να περιορίσετε και πώς μπορείτε να βρείτε χώρο», λέει.

«Τα πρώτα 100 βήματα σου»

«Είναι πολύ φοβιστικό να λες, ‘Θα ξεκινήσω μια παράλληλη δραστηριότητα και θα βρω χρόνο για αυτό’, αλλά να μην έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις», λέει η Glantz. Πολλά projects θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν backstage δουλειά, όπως η εκμάθηση μίας νέας τεχνολογίας, ο σχεδιασμός για το πώς θα πληρωθείτε και η αγορά νέου εξοπλισμού.

Αν ξεκινήσετε χωρίς να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, μπορεί να σας δυσκολέψει να βρείτε χρόνο για το παράλληλο project σας. «Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να αναλύσετε τα πρώτα 100 βήματα» πριν καν ξεκινήσετε, λέει η Glantz. Κάθε βήμα μπορεί να είναι μικρό. Το θέμα είναι να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, ώστε να μπορείτε να βρείτε χρόνο για να ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες.

«Δημιουργήστε προσκλήσεις για meetings… για τον εαυτό σας στο Gmail»

Μόλις μάθετε ποια είναι τα «ανοιχτά παράθυρά» σας και ποιες εργασίες θέλετε να κάνετε μέσα σε αυτά τα χρονικά πλαίσια, ξεκινήστε να προγραμματίζετε χρόνο για τον εαυτό σας. «Προγραμματίστε τη μέρα σας το προηγούμενο βράδυ» ή προγραμματίστε την εργάσιμη εβδομάδα σας πριν ξεκινήσει, λέει η Latasha Peterson, ιδρύτρια του ιστολογίου Arts and Budgets. Εάν γνωρίζετε ότι τα «ανοιχτά παράθυρά» σας είναι οι μετακινήσεις σας από και προς τη δουλειά, «μπορείτε να το ρυθμίσετε και να πείτε: “Εντάξει, θα δουλέψω για το παράλληλο project μου κατά τη διάρκεια της μετακίνησης μου με το τρένο προς το σπίτι για μία ώρα”». λέει η Peterson. Θα μπορούσατε να «δημιουργήσετε προσκλήσεις για meetings για τον εαυτό σας στο Gmail», λέει η ειδικός σε θέματα side project Daniella Flores, έτσι ώστε οι χρόνοι που θέλετε να αφιερώσετε να βρίσκονται… στο τηλέφωνό σας με υπενθυμίσεις. Όταν η Peterson άρχιζε το ιστολόγιό της, εξηγεί ότι: «Εφτιαξα ένα πρόγραμμα με τον σύζυγό μου». Και συμπληρώνει: «Θα έμενε με τα παιδιά για περίπου δύο ώρες ενώ εγώ δούλευα για το project μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + sixteen =