αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η γυναίκα παραιτήθηκε από τη δουλειά της στη Wall Street και τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως digital νομάς

Αυτή η γυναίκα παραιτήθηκε από τη δουλειά της στη Wall Street και τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως digital νομάς

Η Kesi Irvin δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα περνούσε τη ζωή της ταξιδεύοντας στον κόσμο. Εκανε την πρώτη της πρακτική άσκηση όταν ήταν 16 ετών, εργαζόμενη για τη Morgan Stanley. «Πάντα οραματιζόμουν ότι θα ήμουν αυτό το κορίτσι της Wall Street», λέει η ίδια στο CNBC. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2012, το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα: Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί ως οικονομική αναλύτρια. Γρήγορα, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι «δεν υπήρχε καθόλου ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής» ενώ εργαζόταν στη Wall Street.

Η Irvin χρησιμοποιούσε πάντα τον περιορισμένο χρόνο των διακοπών της για διεθνή ταξίδια, αλλά, όπως σημειώνει, «είναι αδύνατο να δεις τον κόσμο σε δύο εβδομάδες». Για δύο χρόνια, εξοικονομούσε περίπου 1.000 δολάρια κάθε μήνα με την πρόθεση να κάνει ένα διάλειμμα καριέρας ενός έτους για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

«Ήξερα ότι θα το μετάνιωνα αν δεν το έκανα… Ήμουν νέα, single, δεν είχα παιδιά και δεν έβγαζα τόσα πολλά χρήματα, κάτι που κάνει πιο εύκολο το να πακετάρω τα πράγματά μου και να φύγω», λέει.

«Επίσης, όσο περισσότερο περιμένεις τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να μπουν εμπόδια στη ζωή», συμπληρώνει η 31χρονη. Παραιτήθηκε επίσημα από την δουλειά της το 2015.

Ο ένας χρόνος διαλείμματος μετατράπηκε σε δύο, μετά σε τρία χρόνια, και τώρα η Irvin ζει στη Ρεν της Γαλλίας ως full-time travel blogger και ψηφιακός νομάς. Το ταξιδιωτικό της blog, “Kesi To and Fro“, έχει σχεδόν 15.000 ακόλουθους στο Instagram και λειτουργεί ως η κύρια πηγή εισοδήματος της Irvin. Ζει με τον φίλο της, Alex, καθώς αυτός ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στο EIT Digital Master School. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2018 ενώ δούλευαν μαζί σε ένα σκάφος στην Κροατία.

Μετακόμισε στην πόλη τον Σεπτέμβριο με τουριστική βίζα που διαρκεί τρεις μήνες αλλά βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής αίτησης για βίζα μακράς διαρκείας.

Το χόμπι που έγινε δουλειά

Η Irvin ξεκίνησε το ταξιδιωτικό της blog πριν από έξι χρόνια για διασκέδαση- για να παραθέτει τα ταξίδια της και να δίνει συμβουλές για τις χώρες που επισκέπτεται. Αλλά αποφάσισε να δημιουργήσει έσοδα από την αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της πριν από περίπου δύο χρόνια κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επένδυσε στον εαυτό της. «Έκανα την πρώτη μου επένδυση στο blog, που ήταν ένα μάθημα blogging 500 $, και μόλις επένδυσα τελικά χρήματα στον εαυτό μου, έτσι κατάλαβα ότι θα έπαιρνα το blog στα σοβαρά», εξηγεί.

Ως ταξιδιωτική blogger, η Irvin κερδίζει χρήματα μέσω πολλών τρόπων, αν και οι συνεργασίες με brands, όπου η Irvin προωθεί προϊόντα, εταιρείες ή άλλα πράγματα στην πλατφόρμα της, είναι το επίκεντρό της. Η Irvin πληρώνεται μεταξύ 300- 2.000 δολαρίων ανά συνεργασία και λαμβάνει αυτά τα χρήματα μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή μέσω του επαγγελματικού της λογαριασμού στο PayPal.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 8 =