αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η αίτηση εργασίας του 18χρονου Steve Jobs είναι γεμάτη λάθη. Αλλά μας διδάσκει ένα σπουδαίο μάθημα

Αυτή η αίτηση εργασίας του 18χρονου Steve Jobs είναι γεμάτη λάθη. Αλλά μας διδάσκει ένα σπουδαίο μάθημα

Είναι σπάνιο μια αίτηση εργασίας να αποκτήσει μεγάλη αξία. Είναι ένα χαρτί, σαν αμέτρητα άλλα. Εκτός βέβαια, αν αυτό το χαρτί έχει συμπληρωθεί από έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που έχουμε δει σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτό ισχύει στην αίτηση εργασίας που είχε συμπληρώσει κάποτε ο 18χρονος Steve Jobs, και μπορείς να την δεις στην παρακάτω φωτογραφία.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, βγαίνει σε δημοπρασία στην Βοστόνη και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια. Πέρα από αυτό όμως, αξίζει να εστιάσουμε σε κάτι ακόμα: Η εν λόγω αίτηση, έχει πολλά λάθη, τα οποία έκανε τότε ο Steve Jobs. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι έχει γράψει το επίθετο του ξεκινώντας με μικρό γράμμα. Ενώ στην ερώτηση που αφορά την πρόσβαση που έχει ο υποψήφιος στις μεταφορές, απαντά με ένα ακόμα λάθος, γράφοντας την φράση: «possible, but not probobale». Ενώ λέει επίσης ότι δεν έχει τηλέφωνο.

Αν ήσουν εργοδότης, μάλλον θα απέρριπτες μια τέτοια αίτηση. Και κάπου εκεί… θα έχανες την ευκαιρία να προσλάβεις τον Steve Jobs. Είναι το σπουδαίο μάθημα που μας διδάσκει αυτό το παλιό χαρτί. Αν θέλεις να δεις την πραγματική αξία κάποιου, δες πέρα από το προφανές. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μας, πόσοι 18χρονοι το 1973 είχαν καλές γνώσεις πάνω στα ηλεκτρονικά, το design και τον προγραμματισμό; Ο Steve Jobs τα κατείχε. Άρα λοιπόν, μικρή σημασία είχαν τα γραμματικά λάθη. Αφού πίσω από αυτά κρυβόταν ένας σπουδαίος άνθρωπος της τεχνολογίας.

Είναι ένα μάθημα και για όλους τους υποψηφίους που κάνουν αίτηση για διάφορες δουλειές. Είναι πιθανό να κάνουν λάθη. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουν αυτά τα λάθη να τους ανακόψουν την πορεία τους. Είναι σημαντικό να μάθεις από τα λάθη σου και να βελτιωθείς. Αλλά το σημαντικότερο είναι το εξής: Να στηριχτείς σε εκείνα τα skills που είσαι καλός. Το έκανε ο Steve Jobs. Και έφτασε στην κορυφή. Παρόλο που δεν ήταν καλός στην γραμματική…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 2 =