αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η χώρα που προσελκύει τα περισσότερα ταλέντα. Δείτε όλο το TOP-10

Αυτή είναι η χώρα που προσελκύει τα περισσότερα ταλέντα. Δείτε όλο το TOP-10

Η Ελβετία κατέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά την παγκόσμια πρωτιά ως προς την προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων με υψηλές δεξιότητες και προσόντα, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει την ικανότητα πολλών χωρών να προσελκύουν ταλέντα στον χώρο της εργασίας, σύμφωνα με την φετινή Παγκόσμια Κατάταξη της IMD. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία και η Σουδία.

Η Ελβετία λαμβάνει τα εύσημα για το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό της σύστημα που δίδει έμφαση στη μαθητεία, καθώς και για την ικανότητά της να προελκύει ξένους επαγγελματίες προσφέροντας υψηλό επίπεδο διαβίωσης και υψηλές απολαβές. Την ίδια στιγμή, η Δανία ξεχωρίζει για την έμφαση που δίδει στις ίσες ευκαιρίες μέσα στην κοινωνία. 

Το τοπ τεν στην κατάταξη της IMD με 63 χώρες, οι περισσότερες εκ των οποίων από τη Δυτική Ευρώπη. 

1. Ελβετία
2. Δανία
3. Λουξεμβούργο
4. Ισλανδία
5. Σουηδία
6. Αυστρία
7. Νορβηγία
8. Καναδάς
9. Σιγκαπούρη
10. Ολλανδία

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τη 15η θέση, μετά τη Γερμανία (11η), την Αυστραλία (13η) και το Χονγκ Κονγκ (14η), αν και βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από Ιρλανδία (18η), Ταϊβάν (20η) και Βρετανία (23η). Στις 10 χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται η Ρωσία, η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Ρουμανία, η Κολομβία, η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, η Σλοβακία, η Ινδία και η Μογγολία. 

Για έβδομο έτος, η ετήσια κατάταξη της IMD συνεχίζει να δίδει μία εικόνα για τη «δεξαμενή» ταλέντων ανάμεσα στις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη και κατά συνέπεια για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά τους. Οι οικονομίες αξιολογούνται με βάση τρία βασικά κριτήρια: «Επενδύσεις και Ανάπτυξη», που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο μία χώρα τροφοδοτεί τα δικά της ταλέντα, «Eλκυστικότητα» που παρακολουθεί το βαθμό κατά τον οποίο μία οικονομία κρατά τα δικά της ταλέντα και προσελκύει επίσης ταλέντα από το εξωτερικό και «Ετοιμότητα» που μετρά την ποιότητα των διεξιοτήτων και της επάρκειας. 

Τα στοιχεία της φετινής κατάταξης συγκεντρώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου και είναι φυσικό να μην αποτυπώνουν τον πλήρη αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία. 

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =