αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο σήμερα

Αυτή είναι η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο σήμερα

Η Σιγκαπούρη ξεπέρασε την Ιαπωνία και διαθέτει το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη διαβατηρίων της Henley. Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης επιτρέπει στους κατόχους του την είσοδο χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς από τους 227 στον κόσμο.

Η παγκόσμια κατάταξη των διαβατηρίων για το 2023 πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία που παρείχε η Διεθνής Αρχή Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η οποία κατατάσσει τα διαβατήρια του κόσμου με βάση τον αριθμό των προορισμών στους οποίους οι κάτοχοί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, με τους πολίτες τους να μπορούν να επισκεφθούν 190 παγκόσμιους προορισμούς.

Η Ιαπωνία, η οποία ήταν πρώτη στον κατάλογο πέρυσι, υποχώρησε στην τρίτη θέση – το διαβατήριό της επιτρέπει την πρόσβαση χωρίς θεώρηση (visa) σε 189 προορισμούς, από 193 που ήταν το 2022. Αλλα διαβατήρια που ισοβάθμησαν με την Ιαπωνία στην τρίτη θέση είναι της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Νότιας Κορέας και της Σουηδίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφάλωσε κατά δύο θέσεις και είναι τέταρτο στην κατάταξη.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =