αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η υπηρεσία της Huawei με την οποία θα «αντικαταστήσει» τα Google Maps στις συσκευές της

Αυτή είναι η υπηρεσία της Huawei με την οποία θα «αντικαταστήσει» τα Google Maps στις συσκευές της

Η Huawei τα έχει βρει σκούρα με το Αμερικανικό εμπάργκο, και κάνει τις κινήσεις της έτσι ώστε να καταφέρει να «επιβιώσει» την επόμενη ημέρα. Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται φυσικά στο «μπλόκο» από Google μεριά.

Η Huawei επενδύει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη του δικού της οικοσυστήματος (HMS – Huawei Mobile Services) με σκοπό να προσφέρει στους χρήστες αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις σε κατάστημα εφαρμογών (Huawei App Gallery), web browser, μηχανή αναζήτησης, email client, χάρτες κλπ. Η εταιρεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει κορυφαία προϊόντα, αλλά τα δύο μεγαλύτερα στοιχήματα της είναι πρώτον να πείσει τους developers να φέρουν τις εφαρμογές τους στο δικό της οικοσύστημα και δεύτερον να “ξεκολλήσει” τους χρήστες από το κατεστημένο οικοσύστημα της Google.

Η Huawei δεν σκοπεύει, πάντως, να τα κάνει όλα μόνη της. Παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια της δικές της τεχνολογίες που θεωρητικά μπορούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες της Google, είναι ανοικτή σε συνεργασίες με εταιρείες που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς. Όπως για παράδειγμα η Ολλανδική TomTom, η οποία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters πως εδώ και αρκετό καιρό έχει κλείσει συμφωνία με τη Huawei με σκοπό να “χτίσουν” την υπηρεσία χαρτών της τελευταίας!

Ο εκπρόσωπος της TomTom, κ. Remco Meerstra, τόνισε πως η συμφωνία αφορά την παροχή χαρτών, πληροφοριών για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο και λογισμικό για smartphones. Δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, αν θα εκμεταλλευτούν το Map Kit, για το οποίο έγινε κουβέντα τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 11 =