αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η τέλεια περίληψη για το προφίλ σου στο Linkedin, σύμφωνα με τους career experts του Harvard (Εικόνα)

Αυτή είναι η τέλεια περίληψη για το προφίλ σου στο Linkedin, σύμφωνα με τους career experts του Harvard (Εικόνα)

Ναι, στην εποχή μας είναι σημαντικό να έχεις μια καλή παρουσία στο Linkedin. Μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σου. Μιλάμε άλλωστε για το μεγαλύτερο επαγγελματικό social network στον κόσμο.

Το Linkedin είναι ένας τόπος δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες στον τομέα σου, και μια πλατφόρμα μέσα από την οποία εύκολα μπορεί να σε εντοπίσει κάποιος, και ενδεχομένως να σας ανοιχτούν πολλές ευκαιρίες εργασίας.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι, δεν αρκεί απλά να φτιάξεις «στα γρήγορα» ένα Linkedin Profile και να το… αφήσεις εκεί εγκαταλελειμμένο. Ένα αδρανές προφίλ στην πλατφόρμα, δεν θα σου προσφέρει πολλά.

Δύο από τα points που μπορούν να κάνουν πιο ισχυρό το προφίλ σου, είναι το professional headline σου και το πεδίο «About». Μαζί, συνθέτουν αυτό που είναι γνωστό ως «LinkedIn profile summary». Και είναι τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι χρήστες όταν μπαίνουν στο προφίλ σου.

Αλλά πως ακριβώς πρέπει να στήσεις αυτή την περίληψη; Παρακάτω θα δεις την η τέλεια περίληψη για το προφίλ σου στο Linkedin, σύμφωνα με τους career experts του Harvard. Το CNBC σε άρθρο του δημοσίευσε το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πάμε να δούμε και μερικά χρήσιμα tips. Πως είναι μια καλή περίληψη για το Linkedin Profile σου:

1# Μπορεί να διαβαστεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο χρόνο

2# Ο επαγγελματικός τίτλος εμπεριέχει λιγότερους από 120 χαρακτήρες, παραθέτει την εστίαση της καριέρας σου και μερικά βασικά points της δουλειάς σου

3# Περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το πεδίο σου, τις βασικές δεξιότητες, τις δυνατότητες και τα ταλέντα σου

4# Είναι καλά γραμμένη σε επαγγελματικό στιλ, χωρίς ορθογραφία και γραμματικά λάθη

5# Απαντά σε ερωτήσεις που παρέχουν μία βαθύτερη εικόνα για εσένα: Τι σε κάνει ξεχωριστό; Που προσανατολίζεται η καριέρα σου; Πως θα σε περιέγραφαν οι άλλοι; Ποιες είναι οι Αξίες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + five =