αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η συνηθισμένη συμβουλή που οδηγεί το 97% των startups στην αποτυχία

Αυτή είναι η συνηθισμένη συμβουλή που οδηγεί το 97% των startups στην αποτυχία

Σκέψου την τελευταία συμβουλή που άκουσες, σχετικά με την startup που έχεις ή σκέφτεσαι να φτιάξεις. Πιθανόν είναι κάπως έτσι: «Επέλεξε μια βιομηχανία, οποιαδήποτε βιομηχανία. Δεν έχει σημασία αν δεν γνωρίζεις τίποτα για αυτή. Είναι πιθανόν καλύτερα αν δεν γνωρίζεις. Κάνε μια έρευνα πελατών, βρες ένα πρόβλημα, επιδιόρθωσε το πρόβλημα και ξεκίνα μια επιχείρηση».

Αν λοιπόν όλοι ακολουθήσουν αυτή την ίδια συμβουλή, το 97% των startups θα αποτύχει, όπως σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Όπως λέει στο βιβλίο «The Myth of the Idea and the Upsidedown Startup», ο καθηγητής  Newton M. Campos, πρέπει να δούμε τις startups… από την αντίθετη μεριά.

Τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι: Νιώθουν ότι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες. Διστάζουν. Συμβουλεύονται μέντορες και φίλους. Προχωρούν. Καταλήγουν σχεδόν στην οικονομική καταστροφή. Αλλά επιμένουν και στο τέλος φτάνουν στην μεγαλειώδη επιτυχία.

Όμως αυτό δεν συμβαίνει στο 97% των περιπτώσεων. Γιατί; Διότι οι startuppers ακούν την κακή συμβουλή που τους λέει να μπουν σε πεδία που δεν γνωρίζουν καθόλου και δεν έχουν τους πόρους για να κινηθούν. Όταν λοιπόν μια startup κάνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να εξαντλήσει τους πόρους της προτού ξεπεράσει τα εμπόδια. Και να έχουμε… game over εκεί.

Αντί για αυτό, ο Campos προτείνει να μπεις σε μια αγορά που την γνωρίζεις, έχεις την φήμη, τις προσωπικές διασυνδέσεις ή πρώην πελάτες. Όλα αυτά μπορούν να σου δώσουν εύκολες νίκες στην αρχή. Οι εύκολες νίκες θα σου φέρουν τα πρώτα έσοδα, και έτσι η ανάπτυξη της επιχείρησης σου θα γίνει με πιο εύκολο τρόπο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =