αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Το Πεκίνο φιλοξενεί πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.

Η κινεζική πρωτεύουσα αύξησε κατά 33 τους δισεκατομμυριούχους της πέρυσι και τώρα φιλοξενεί 100, σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό.

Ετσι ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοξενεί 99 και κατέχει την πρώτη κατάταξη τα τελευταία επτά χρόνια.

Η γρήγορη αναχαίτιση της πανδημίας από την Κίνα, η άνοδος των εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων ήταν μερικοί από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην κατάκτηση της κορυφής.

Αν και το Πεκίνο έχει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους, η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της Νέας Υόρκης παρέμεινε 80 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από αυτή των αντίστοιχων στο Πεκίνο.

>> Δείτε ακόμα: Οι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που μπήκαν στη νέα λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Ο πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου είναι ο Ζανγκ Γίμινγκ, ο ιδρυτής της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance με καθαρία αξία στα 35,6 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, έχει περιουσία αξίας 59 δισ. δολαρίων.

Η Κίνα, μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν δει τους τεχνολογικούς γίγαντες της να γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο και ψάχνουν πηγές ψυχαγωγίας.

Αυτό βοήθησε στη δημιουργία προσωπικού πλούτου για τους ιδρυτές και τους μετόχους αυτών των τεχνολογικών τιτάνων.

Η Κίνα, στην οποία η Forbes συμπεριέλαβε το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, πρόσθεσε περισσότερους δισεκατομμυριούχους στη λίστα από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως, με 210 νεοεισερχόμενους.

Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της Κίνας κέρδισαν τις περιουσίες τους από κατασκευαστικά ή τεχνολογικά εγχειρήματα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα, η Κέιτ Γουάνγκ, που έκανε αμύθητη περιουσία χάρη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με 698 δισεκατομμυριούχους η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να προηγούνται με 724 δισεκατομμυριούχους.

Ενας δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες

Το νέο ρεκόρ με 493 νεοεισερχόμενους στη λίστα παγκοσμίως πέρυσι, σημαίνει ότι προκύπτει ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες, σύμφωνα με το Forbes.

Η Ινδία είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, με 140. 

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε 177 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =