αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η πρώτη χώρα που ξεκινά πληρωμές σε κρυπτονόμισμα

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που ξεκινά πληρωμές σε κρυπτονόμισμα

Η Νέα Ζηλανδία αποτελεί πλέον την πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την πληρωμή μισθών με κρυπτονόμισμα, έπειτα από την οδηγία που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών Εσόδων και η εφορία για την πειραματική εφαρμογή, από την 1η Σεπτεμβρίου και αρχικά για μία τριετία, της πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα.

Η νομοθεσία, που εγκρίθηκε στις 7 Αυγούστου, προβλέπει την δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονόμισμα σε τακτική βάση ενός τμήματος των μισθωτών υπαλλήλων και εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και υπεργολάβους.

Επιπλέον, επιτάσσει πως τα κρυπτονομίσματα αυτά θα πρέπει να μπορούν να μετατρέπονται «με τρόπο άμεσο» σε κάποιο σταθερό, ενιαίο κρυπτονόμισμα, του οποίου η ισοτιμία θα είναι συνδεδεμένη με ένα, ή περισσότερα εθνικά νομίσματα.

Όπως τονίζει ο νομοθέτης, «δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα αποδεκτά», αποσαφηνίζοντας πως για να θεωρηθούν κατάλληλα για την καταβολή «μισθών ή αποζημιώσεων» θα πρέπει να έχουν ομοιότητες με τα υπάρχοντα επίσημα νομίσματα, ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρωτικά μέτρα, ή απαγορεύσεις και να μπορούν να μετατραπούν σε κάποιο εθνικό νόμισμα.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =