αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η πρώτη επίσημη εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα

Κυκλοφόρησε στο Google Play Store η πρώτη επίσημη εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα. Το app είναι δημιούργημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για σεισμικά γεγονότα στον Ελλαδικό χώρο. Όπως ενημερώνει ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στο Play Store και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για συσκευές iPhone.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. ωστόσο καμία δεν είναι επίσημη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

― Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, με την αξιοπιστία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
― Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.
― Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη)
― Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.
― Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και να προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις χρηστών.
― Διεπαφή σε ανοιχτή και σκούρα χρωματική παλέτα.
― Διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε σχετικά: Επειδή παρατηρώ ότι πολλοί από εσάς ανεβάζουν χάρτες για σεισμούς από διάφορες άσχετες εφαρμογές σας λέω ότι όλοι αυτοί οι «πάροχοι» παίρνουν (Για να μην πω καμιά χειρότερη λέξη) δεδομένα από το Γεωδυναμικό το οποίο πρόσφατα έχει κατασκευάσει και την δική του εφαρμογή την οποία μπορείτε να κατεβάσετε για Android τηλέφωνα ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iPhones.

Μπορείς να βρεις την εφαρμογή εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 12 =