αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η οθόνη OLED που κατασκεύασε η Samsung για ευλύγιστα smartphones

Αυτή είναι η οθόνη OLED που κατασκεύασε η Samsung για ευλύγιστα smartphones

Η Samsung Display Solutions ανακοίνωσε πως κατασκεύασε ένα OLED panel για συσκευές smartphone που δεν σπάει (unbreakable είναι η λέξη που χρησιμοποίησε η εταιρεία). Δεν πρόκειται απλά για μία δήλωση της Samsung, καθώς ήδη το νέο panel έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα UL (Underwriters Laboratories), τα οποία και επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

H Samsung Display ανέφερε πως το νέο πάνελ οθόνης δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές smartphone, αλλά και σε οθόνες ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων, σε συσκευές που απευθύνονται στον στρατό, φορητές παιχνιδοκονσόλες και Tablet PCs.

Στο νέο πάνελ οθόνης χρησιμοποιείται ένα ειδικό, άθραυστο υπόστρωμα στο οποίο προσκολλάται το «παράθυρο επικάλυψης»:

«Το ενισχυμένο πλαστικό «παράθυρο» είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο λόγω των άθραυστων χαρακτηριστικών του, αλλά και λόγω του ελαφρού βάρους του, της διαπερατότητας και της σκληρότητάς του», ανέφερε ο Hojung Kim, γενικός Διευθυντής της Ομάδας Επικοινωνίας της Samsung Display.

Σύμφωνα με τα Underwriters Laboratories, το νέο πάνελ της Samsung «άντεξε» 26 πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων υπό διαφορετικές γωνίες και θερμοκρασίες. Δοκιμάστηκε επίσης σε πτώση από ύψος 1,8 μέτρων – πιο «σκληρό» τεστ από αυτά του Αμερικανικού Στρατού – με επιτυχία.

Αρκετοί δημοσιογράφοι του διεθνούς Ειδικού Τύπου εκτιμούν πως η πρώτη συσκευή που θα «φοράει» το νέο πάνελ θα είναι το Galaxy Note 9 που θα παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =