αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε μια job interview για να αποφύγεις ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας

Αυτή είναι η Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε μια job interview για να αποφύγεις ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας

Συνήθως συζητάμε για το πως ένας υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να πείσει έναν εργοδότη, κατά τη διάρκεια μιας job interview. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και το αντίστροφο. Στην ίδια συνάντηση μπορεί και ο εργαζόμενος να καταλάβει αν η εκάστοτε εταιρία αποτελεί το ιδανικό μέρος για να δουλέψει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου. Και να κινηθείς σωστά. Ειδικά στην εποχή της πανδημίας, όπου έχουμε δει τα τοξικά περιβάλλοντα εργασίας να γίνονται περισσότερα.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ότι μια εταιρία έχει ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, πριν καν ενταχθείς σε αυτό; Όπως εξηγεί στο αμερικανικό Entepreneur.com ο CEO της Modern Hire, Karin Borchert, υπάρχει μια ερώτηση που μπορεί να σε βοηθήσει. Αρκεί να την κάνεις κατά την διάρκεια της job interview και να ανοίξεις τη συζήτηση.

«Ένας εργοδότης πρέπει να μπορεί να έχει μια πραγματική απάντηση για αυτά που κάνει για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ιδιαίτερα σε μια εποχή με τόση αβεβαιότητα και ανησυχίες», λέει ο Karin Borchet. Με απλά λόγια, πρέπει να ρωτήσεις ευθέως την άλλη πλευρά ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες έχει κάνει, για να υπάρξει αυτή η ισορροπία στους εργαζομένους. Θα μπορεί να σου απαντήσει άραγε με πιστικό τρόπο;

Πέρυσι, η εταιρεία συμβούλων Emtrain δημοσίευσε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 400.000 υπάλληλοι σε 125 εταιρείες, αποκαλύπτοντας ότι οι τοξικοί χώροι εργασίας έχουν αυξηθεί και ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις υπαλλήλους εγκατέλειψε την εταιρία που εργάζονταν λόγω «σύγκρουσης στο χώρο εργασίας».

Η ερώτηση που λέμε, μπορεί επίσης να σου δώσει μια εικόνα για το πόσο συμπαθητικός είναι ένας εργοδότης. Ένας σωστός εργοδότης κατανοεί ότι η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σημαίνει κάτι παραπάνω από απλή παροχή μερικών ημερών ρεπό. Η ηρεμία μέσα στο γραφείο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ενώ είναι σημαντικό και το αν η εταιρία βοηθά τους εργαζομένους να λύσουν τα προβλήματα όταν αυτά προκύπτουν. Χρειάζεται ένα ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον συνολικά.

Δες επίσης την γλώσσα του σώματος του εργοδότη, όταν του κάνεις την ερώτηση. Μήπως αποφεύγει να απαντήσει; Μήπως προσπαθεί να σου αποκρύψει κάποιες πληροφορίες;

Και να θυμάσαι πάντα ότι μια συνέντευξη, είναι ένα… παιχνίδι για δύο. Εσύ πρέπει να πείσεις τον εργοδότη για το αν είσαι κατάλληλος για τη θέση, αλλά και αυτός πρέπει να σε πείσει ότι έχει ένα καλό περιβάλλον εργασίας. Και η ισσοροποία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + one =