αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η νέα ναυτιλιακή εταιρία που ίδρυσε ο Πάρις Κασιδόκωστας

Αυτή είναι η νέα ναυτιλιακή εταιρία που ίδρυσε ο Πάρις Κασιδόκωστας

Συνεχίζει να αναπτύσσεται ο ναυτιλιακός βραχίονας του Ομίλου Λάτση με επικεφαλής τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου 2019 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύσταση της εταιρείας Latsco LNG Marine Management του Ομίλου Λάτση. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η εταιρεία σε πρώτη φάση θα διαχειριστεί τα δύο πρώτα πλοία της LNG τα οποία θα είναι νεότευκτα και θα παραδοθούν το 2021. Θα είναι χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων και θα κατασκευαστούν στα κορεατικά ναυπηγεία της Hyundai heavy Industries.

«Το LNG έχει να κάνει με το περιβάλλον. Είναι καθήκον για τη δική μας γενιά να είμαστε «pro environment». Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς η Latsco είναι στις καθαρές πηγές ενέργειας, έρχεται φυσιολογικά, ως το επόμενο βήμα για εμάς, να εισέλθουμε στην αγορά των πλοίων LNG. Προς αυτή την επιχειρηματική κατεύθυνση είναι το μυαλό μας» έχει δηλώσει ο Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, ο οποίος ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας του Ομίλου, της Latsco, από το 2012. Έχει διαφοροποιήσει το αποτύπωμα της οικογένειας στη ναυτιλία, επενδύοντας προσωπικά σε κοινοπραξίες τόσο με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, όσο και πετρελαιοφόρα αργού πετρελαίου. H «μαμά» εταιρεία έχει δύο θυγατρικές. Την CMM, που κάνει την τεχνική και λειτουργική διαχείριση αυτού του στόλου και την Latsco London, που ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι του στόλου, δηλαδή με τις ναυλώσεις.

Η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λάτση, διαθέτει πλέον στόλο, ο οποίος αποτελείται από 27 πλοία εκ των οποίων 18 είναι δεξαμενόπλοια και εννέα LPG-μεταφοράς Η εταιρεία, πριν εισέλθει στην νέα εποχή διέθετε το 2009 στόλο με εννέα μόλις πλοία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 7 =