αρχικηVIRALΑυτή είναι η μεγάλη ελληνική πόλη όπου 1 στα 2 νοικοκυριά… δεν έχει ίντερνετ

Αυτή είναι η μεγάλη ελληνική πόλη όπου 1 στα 2 νοικοκυριά… δεν έχει ίντερνετ

Μοιάζει περίεργο στην εποχή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη ελληνική πόλη, όπου 1 στα 2 νοικοκυριά δεν έχει ίντερνετ. Είναι η Ξάνθη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που διατηρεί στη βάση της η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία συλλέχθηκαν κατά την τελευταία απογραφή του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, το 50,9% των νοικοκυριών στην πόλη δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Όπως διαβάζουμε στο Xanthinea.gr, στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ συμμετείχαν συνολικά 21.634 νοικοκυριά από την περιοχή τα οποία χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες για τις ανάγκες της έρευνας, ανάλογα με τη σύνθεση των μελών τους. Η πρώτη αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από μια οικογένεια, εκ των οποίων το 51% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το 49% δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Στη δεύτερη υποκατηγορία περιλαμβάνονται νοικοκυριά με δύο ή περισσότερες οικογένειες εκ των οποίων 31,6% συνδέεται στο διαδίκτυο και το 68,4% δεν έχει τέτοια πρόσβαση.Η τρίτη υποκατηγορία αφορά νοικοκυριά χωρίς οικογένειες εκ των οποίων το 53,8% δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε αντίθεση με το 46,2%.

Η ακτινογραφία των συνδέσεων
Αναλύοντας τα παραπάνω δεδομένα λεπτομερώς προκύπτει το συμπέρασμα πως στην περιοχή τα περισσότερα ζευγάρια (παντρεμένα είτε που απλά συμβιώνουν) με παιδιά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αντίθεση με τα ζευγάρια χωρίς παιδιά. Πιο συγκεκριμένα το 68,9% των ζευγαριών χωρίς παιδιά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 31,1% της ίδιας κατηγορίας. Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα ποσοστά στην περίπτωση των ζευγαριών με παιδιά. Σε αυτή την κατηγορία το 62,4% των νοικοκυριών που αποτελούνται από ζευγάρια με παιδιά (ένα τέκνο ή και περισσότερα) έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ενώ το 37,6% στην ίδια κατηγορία δεν έχει. Στα νοικοκυριά η σύνθεση των οποίων περιλαμβάνει έναν μόνο γονέα με παιδιά, το 47,8% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το 52,2% όχι.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πώς στην Ξάνθη υπάρχουν συνολικά 4.448 νοικοκυριά που αποτελούνται από ζευγάρια χωρίς παιδιά ενώ τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά ανέρχονται σε 8.259. Οι οικογένειες με ένα γονέα και παιδιά ανέρχονται σε 1.757 νοικοκυριά.

Infographic με στατιστικά στοιχεία για την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ξάνθη 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 20 =