αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτή είναι η κορυφαία συμβουλή που μου έδωσε ο συνιδρυτής της PayPal», λέει ο Mark Zuckerberg

«Αυτή είναι η κορυφαία συμβουλή που μου έδωσε ο συνιδρυτής της PayPal», λέει ο Mark Zuckerberg

Όταν το Facebook ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, το μακρινό 2004, και κόστιζε μόλις… 4,9 εκατ. δολάρια, ο συνιδρυτής της PayPal, Peter Thiel, επένδυσε στην εταιρία 500.000 δολάρια. Κάτι που βοήθησε τότε το Facebook να αναπτυχθεί.

Φυσικά, η εκτόξευση του FB στη συνέχεια δικαίωσε απόλυτα τον Mr PayPal για αυτή την επένδυση του. Με τον ίδιο να εισπράττει περίπου 1 δισ. δολάρια. Καθόλου άσχημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Mark Zuckerberg ερωτήθηκε για το ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που του έχει δώσει ο Peter Thiel. Με τον ιδρυτή του Facebook να απαντά ανοιχτά:

«Ο Peter ήταν αυτός που μου είπε μια πολύ σωστή φράση: Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, το πιο μεγάλο ρίσκο είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο».

Όταν πρόκειται να λάβετε αποφάσεις ή να κάνετε επιλογές που θα αλλάξουν την κατεύθυνση μιας εταιρίας, σίγουρα εμπεριέχεται κάποιο ρίσκο, όπως σημειώνει το CNBC.

«Οι άνθρωποι στέκονται συχνά στέκονται στις αρνητικές επιπτώσεις μια τολμηρής απόφασης. Και κατά κάποιο τρόπο, ίσως έχουν δίκιο. Για κάθε απόφαση, υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Αλλά συνολικά, αν δεν κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές και μείνετε στάσιμοι, τότε νομίζω ότι είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε» λέει ο Mark Zuckerberg.

Βλέποντας πάντως την πορεία του Facebook, είναι σίγουρο ότι ο Zuckerberg εφάρμοσε την συμβουλή του Peter Thiel. Αφού ο Mark Zuckerberg παίρνει συνεχώς ρίσκα σε ότι αφορά το δημιούργημα του, κάνει αλλαγές, προσθέτει νέες λειτουργίες. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλει να μείνει το Facebook στάσιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 3 =