αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η καλύτερη ώρα του 24ωρου για να στέλνεις το βιογραφικό σου

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα του 24ωρου για να στέλνεις το βιογραφικό σου

Είναι μια περίοδος κατά την οποία αρκετοί εψάψνωντι για το επόμενο επαγγελματικό βήμα τους. Κάποιο βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά- κάποιοι άλλοι βρέθηκαν μπροστά σε νέα δεδομένα μετά το lockdown. Και κάπως έτσι, έχει ξεκιήσει ένα μαζικό ψάξιμο για επαγγελματικές ευκαιρίες.

Έχεις όμως σκεφτεί ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου; Η πλατφόρμα απασχόλησης TalentWorks, που βοηθά υποψηφίους να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και να βρουν εργασία, έκανε μια μεγάλη έρευνα, σε δείγμα 1.600 βιογραφικό που στάλθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες και ανέλυσαν αν συγχρονισμός συσχετίστηκε με πρόσληψη ή απόρριψη. Και κατέληξε σε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Βιογραφικά που στέλνονται μεταξύ των ωρών 06.00-10.00 το πρωί έχουν πιθανότητες της τάξεως του 13% να καταλήξουν σε συνέντευξη. Μετά από αυτές τις ώρες, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 10% κάθε μισάωρο που περνά, με εξαίρεση τις 12.30 το μεσημέρι, που παρατηρείται μια ανάκαμψη των πιθανοτήτων.

Όσο για την χειρότερη ώρα για να στείλεις ένα βιογραφικό; Αυτή, σύμφωνα πάντοτε με τα αποτελέσματα της έρευνας είναι στις 19.30 το απόγευμα, όπου έχεις 3% πιθανότητες να δεχθείς κλήση ή email από τους πιθανούς εργοδότες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 7 =