αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου σε μια εταιρία

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου σε μια εταιρία

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα σχετικά με το πως πρέπει να δομήσεις το βιογραφικό σου, για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κληθείς για μια συνέντευξη. Έρχεται τώρα μια έρευνα της πλατφόρμας απασχόλησης TalentWorks, και βάζει μια ακόμα πτυχή στη συζήτηση. Συγκεκριμένα, παραθέτει τις καλύτερες ώρες για να στείλει κάποιος το βιογραφικό του. Και τις χειρότερες ώρες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, εξετάστηκε ένα δείγμα 1.600 βιογραφικών που στάλθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες και ανέλυσαν αν συγχρονισμός συσχετίστηκε με πρόσληψη ή απόρριψη. Και κατέληξε σε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Βιογραφικά που στέλνονται μεταξύ των ωρών 06.00-10.00 το πρωί έχουν πιθανότητες της τάξεως του 13% να καταλήξουν σε συνέντευξη.

Μετά από αυτές τις ώρες, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 10% κάθε μισάωρο που περνά, με εξαίρεση τις 12.30 το μεσημέρι, που παρατηρείται μια ανάκαμψη των πιθανοτήτων.

Η χειρότερη ώρα είναι στις 19.30 το απόγευμα, όπου έχεις 3% πιθανότητες να δεχθείς κλήση ή email από τους πιθανούς εργοδότες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 6 =