αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου

Έχουμε αναλύσει σε αρκετά άρθρα το πως μπορείς να στήσεις το βιογραφικό σου, για να πάρεις την θέση που τόσο θέλεις. Τώρα όμως θα δούμε έναν παράγοντα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί: Το πότε πρέπει να στείλεις το βιογραφικό σου μέσα στην ημέρα. Ποιο είναι δηλαδή το ιδανικό timing.

Η πλατφόρμα απασχόλησης TalentWorks, που βοηθά υποψηφίους να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και να βρουν εργασία, έκανε μια μεγάλη έρευνα, σε δείγμα 1.600 βιογραφικό που στάλθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες και ανέλυσαν αν συγχρονισμός συσχετίστηκε με πρόσληψη ή απόρριψη.

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με την έρευνα: Βιογραφικά που στέλνονται μεταξύ των ωρών 06.00-10.00 το πρωί έχουν πιθανότητες της τάξεως του 13% να καταλήξουν σε συνέντευξη. Μετά από αυτές τις ώρες, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 10% κάθε μισάωρο που περνά, με εξαίρεση τις 12.30 το μεσημέρι, που παρατηρείται μια ανάκαμψη των πιθανοτήτων.

Η χειρότερη ώρα για να στείλεις το βιογραφικό σου είναι στις 19.30 το απόγευμα, όπου έχεις 3% πιθανότητες να δεχθείς κλήση ή email από τους πιθανούς εργοδότες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =