αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η καλύτερη χώρα… για να βγεις στην σύνταξη

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα… για να βγεις στην σύνταξη

Μπορεί η Φινλανδία να φιγουράρει πρώτη στη λίστα της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο, ωστόσο, για τους άνω των 60 ετών, η ευτυχία βρίσκεται αλλού. Η Δανία αποτελεί την καλύτερη χώρα για τους συνταξιούχους στην Ευρώπη, σύμφωνα με την την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία, για πρώτη φορά κατέταξε τις χώρες ανά ηλικιακή ομάδα.

Στην πραγματικότητα, τρεις χώρες κυριαρχούν στον παγκόσμιο δείκτη του Mercer CFA Institute από το 2021: η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Δανία. Αυτές θεωρείται ότι διαθέτουν το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η Δανία έχει το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή μεταξύ των ηλικιωμένων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία, για πρώτη φορά, κατέταξε τις χώρες ανά ηλικιακή ομάδα.

Το προσδόκιμο ζωής στη Δανία αυξάνεται σταθερά από τη δεκαετία του 1950 και αναμένεται να φτάσει τα 87 για τις γυναίκες και τα 85 για τους άνδρες τα επόμενα 30 χρόνια, πολύ πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο. Επί του παρόντος, η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στη Δανία είναι 65 ετών, αλλά θα αλλάξει σε 68 το 2030.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =