αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτή είναι η διαπίστωση που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία»: Αναλύει ένας CEO με ανατρεπτική διαδρομή

«Αυτή είναι η διαπίστωση που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία»: Αναλύει ένας CEO με ανατρεπτική διαδρομή

Πριν γίνει συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας MailChimp, η οποία ασχολείται με email marketing, ο Ben Chestnut ήταν ένας ακόμα φοιτητής που δεν ήξερε τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης στο Georgia Institute of Technology, κατάλαβε ότι έχει επιλέξει λάθος αντικείμενο. Την φυσική. Δεν του άρεσε, ενώ δεν ήθελε να ασχοληθεί με τις επιστήμες γενικότερα.

«Η φυσική που δίδαξε ότι είμαι πολύ κακός στη φυσική», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως λέει ο Ben Chestnut στο CNBC, η επιλογή σπουδών ήταν ένα μόνο, από τα πολλά λάθη που έχει κάνει. Τα οποία όμως το βοήθησαν να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να βρει τον επαγγελματικό δρόμο που του ταίριαζε. Σπούδασε πάνω στη βιομηχανική μηχανική, του πήρε δύο παραπάνω χρόνια για να πάρει πτυχίο, αλλά τελικά αισθάνθηκε ότι σπούδασε κάτι που τον ενδιέφερε.

«Οι γονείς μου μου έλεγαν, ότι είμαι ο μόνος που θα βάλω το φαγητό στο στόμα μου. Είναι όλα στο χέρι μου. Και ο έλεγχος της ζωής μου» σημειώνει ο CEO. Παραθέτει την διαπίστωση που μπορεί να σε φτάσει στην επιτυχία: Όταν συνειδητοποιήσετε ότι η καριέρα σας δεν είναι μια ευθεία γραμμή, τότε θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε τις δεξιότητες που σας δίνει η παρούσα δουλειά σας. Αφήστε τον εαυτό σας να δοκιμάσει νέα πράγματα, και ζητήστε συμβουλές από ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν.

«Παροτρύνω τους ανθρώπους να μη φοβούνται να αλλάξουν μονοπάτι», τονίζει ο Ben Chestnut.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 11 =