αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές οι 5 κινήσεις σε κάνουν λιγότερο συμπαθή, σύμφωνα με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (και είναι λάθη που κάνουμε όλοι μας)

Αυτές οι 5 κινήσεις σε κάνουν λιγότερο συμπαθή, σύμφωνα με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (και είναι λάθη που κάνουμε όλοι μας)

Είναι χρήσιμο να ψάχνεις νέες ιδέες και καινοτομίες αν θες να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία. Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν κάποια… κλασικά tips που δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το αμερικανικό inc.com γυρνά τον χρόνο πίσω. Και παραθέτει 5 κακές συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο συμπαθή στους άλλους, σύμφωνα με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο. Είναι πράγματα που ίσχυαν το μακρινό 1730 και συνεχίζουν να έχουν την ίδια επίδραση και σήμερα. Θα παρατηρήσεις μάλιστα ότι πρόκειται για συνήθειες τις οποίες έχουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Αν βλέπεις κάτι από τα παρακάτω στον εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

1# Μιλάς πάρα πολύ. Οι άνθρωποι λατρεύουν τη διασκεδαστική παρέα. Αλλά δεν αγαπούν τους ανθρώπους που είναι ένα «χάος θορύβου, γεμάτο ανοησίες», σημειώνει ο Φρανκλινος. Αν είσαι από αυτούς που διακόπτουν τον συνομιλητή τους πριν καν ολοκληρώσει μια πρόταση, ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτή την πρακτική. Μην έχεις στο μυαλό σου μόνο το πως θα μιλήσεις εσύ.

2# Κάνεις πάρα πολλές ερωτήσεις. Ενώ το ενδιαφέρον για τους άλλους είναι υπέροχο, η… ανάκριση τους δεν είναι. Ο Φρανκλινος ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι ερωτήσεις σου έχουν σχεδιαστεί για να «ανακαλύψουν μυστικά … και να αποκαλύψουν τα λάθη των άλλων». Εσύ μήπως κάνεις τέτοιες ερωτήσεις; Και μάλιστα πολλές μέσα σε μια συζήτηση;

3# Storytelling. Όχι το να πεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία δεν είναι κακό. Αλλά υπάρχει κάτι που βλέπουμε και στην Ελλάδα: Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να λένε ιστορίες… που δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον συνομιλητή τους. Μάλιστα μπορεί να αναλωθούν και σε πολλές λεπτομέρειες, κάνοντας τη διαδικασία ακόμα πιο βασανιστική για τον άλλο. Αν μια ιστορία ενδιαφέρει περισσότερο εσένα παρά τον συνομιλητή σου, είναι καλύτερο να μην την ξεδιπλώσεις στη συζήτηση. Α, και εννοείται δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ιστορίες ξανά και ξανά.

4# Συνεχείς αντιπαραθέσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα με τους άλλους. Μπορείς να πεις την άποψη σου πάνω σε ένα θέμα, μπορείς να παραθέσεις τα επιχειρήματα σου, αλλά αν δεν μπορεί να υπάρξει σύγκληση απόψεων δεν έχει νόημα να επιμένεις και να δημιουργείς συνεχώς αντιπαραθέσεις.

5# Άστοχο χιούμορ. Ο Φρανκλινος παρομοιάζει το χιούμορ με το αλάτι – το λίγο χιούμορ δίνει νοστιμιά στη συνομιλία, ενώ το πάρα πολύ την κάνει πικρή. Τα αστεία που κάνεις χρειάζονται και αυτά την προσοχή τους. Είναι επίσης καλό να μην χλευάζεις ποτέ «φυσικές αδυναμίες, αναπόφευκτες ατυχίες, ελαττώματα ή παραμορφώσεις οποιουδήποτε είδους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seven =