αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές οι πέντε δραστηριότητες μπορούν να σε κάνουν πιο χαρούμενο. Δεν διαρκούν πάνω από 10 λεπτά: Εξηγεί μία καθηγήτρια του Harvard

Αυτές οι πέντε δραστηριότητες μπορούν να σε κάνουν πιο χαρούμενο. Δεν διαρκούν πάνω από 10 λεπτά: Εξηγεί μία καθηγήτρια του Harvard

Είναι λογικό μέσα στην πανδημία να έχει επηρεαστεί η διάθεση σου. Προς το χειρότερο. Κάτι που φυσικά μπορεί να συμβεί και γενικότερα. Για παράδειγμα μέσα σε μια κακή εργάσιμη ημέρα.

Αλλά πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, την λύση δεν φέρνουν τα χρήματα. Όπως εξηγεί η Ashley Whillans, καθηγήτρια του Harvard Business School και συγγραφέας, πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη αξία στον χρόνο σου και στο πως τον ξοδεύεις. «Οι έρευνες δείχνουν ξανά και ξανά ότι οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στο χρόνο, αναφέρουν ότι έχουν μεγαλύτερη ευτυχία από τους ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στα χρήματα», λέει η Whillans.

Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν μικρές στρατηγικές που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε, ανεξάρτητα από τη φάση της ζωή μας, ανεξάρτητα από τους οικονομικούς μας στόχους, που δεν απαιτούν πολύ χρόνο, ίσως δεν περιλαμβάνουν καν χρήματα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να ζήσουμε πιο ευτυχισμένη ζωή με λιγότερο άγχος».

Η καθηγήτρια παραθέτει 5 συγκεκριμένες δραστηριότητες που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ευτυχίας σου. Είναι δωρεάν και κάθε μία από αυτές δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

1 | Οργανώστε τις μικρές δουλειές σας (5 λεπτά). Εάν έχετε πέντε επιπλέον λεπτά μεταξύ των δραστηριοτήτων σας, «οργανώστε τις μικρές εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε και αρχίστε να τις τσεκάρετε», λέει η Whillans. Ο προγραμματισμός του τι πρέπει να κάνουμε και πότε πρόκειται να το κάνουμε, μπορεί να μειώσει την αναβλητικότητα και να μας βοηθήσει να αισθανθούμε λιγότερο άγχος.

2 | Στείλτε μήνυμα σε κάποιο σημαντικό άτομο (5 λεπτά). Μια άλλη επιλογή εάν έχετε λίγα διαθέσιμα λεπτά είναι να «στείλετε μήνυμα σε κάποιον σημαντικό για εσάς, με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει για κάποιο χρονικό διάστημα», σημειώνει η Whillans. Και μάλιστα μπορείτε… να παίξετε. «Στείλτε σε κάποιον μια αστεία φωτογραφία ή στείλτε του μια εικόνα ενός κατοικίδιου ζώου ή μιας διασκεδαστικής στιγμής που είχατε» λέει η ίδια. Κάπως έτσι θα ανοίξεις μια ευχάριστη συζήτηση ενώ θα έρθεις σε επαφή με ένα άτομο που συμπαθείς. Και φυσικά θα ανεβάσεις τη διάθεση σου.

3 | Σχεδίασε τις διακοπές σου (5 λεπτά). Με αυτό τον τρόπο θα οπτικοποιήσεις τις διακοπές σου, και παράλληλα θα οργανωθείς καλύτερα. Έτσι ώστε να ξέρεις πόσες ημέρες έχεις διαθέσιμες και τι θες να κάνεις μέσα σε αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσεις ολες τις ημέρες των διακοπών σου και θα «αποσυνδεθείς» από την εργασία σου για αυτό το διάστημα. Κάτι που θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία σου.

4 | Παρακολουθήστε χαλαρωτικά βίντεο με θέμα τη φύση (10 λεπτά). Μια ακόμα καλή επιλογή αν έχεις διαθέσιμα λεπτά, είναι να παρακολουθήσεις βίντεο με θέμα τη φύση. Οι άνθρωποι που παρακολούθησαν περιεχόμενο από το “Planet Earth II”, μια σειρά του BBC για την άγρια ​​ζωή, ένιωσαν αύξηση της χαράς, της διασκέδασης και της περιέργειας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις ακόμα και στο YouTube. Και δωρεάν.

5 | Γράψε μια σημείωση στο ημερολόγιο σου (10 λεπτά). Eίναι ένας τρόπος να «αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Mπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους, στη μείωση του στρες και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Γράψτε τα προβλήματα, τις σκέψεις σας και τις πιθανές λύσεις σε ένα χαρτί ή σε ένα αρχείο Word. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να βάλεις μια σειρά σε όσα σε απασχολούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + nine =