αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές θα είναι οι 4 νέες hot περιοχές της Αθήνας, μετά την δημιουργία των καινούργιων σταθμών μετρό

Αυτές θα είναι οι 4 νέες hot περιοχές της Αθήνας, μετά την δημιουργία των καινούργιων σταθμών μετρό

Ανάβουν οι μηχανές για να κατασκευαστούν οι 15 σταθμοί της νέας γραμμής 4 του μετρό, Άλσος Βεΐκου – Γουδή. Αυτό το μεγάλο συγκοινωνιακό έργο έχει ήδη φέρει τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων της Αθήνας. Η ύπαρξη μέσων σταθερής τροχιάς (ειδικά μετρό) καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητα των περιοχών για επενδύσεις σε ακίνητα. Η νέα γραμμή 4 έχει ήδη ξεκινήσει να επηρεάζει τις τιμές κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων σε όλες τις περιοχές που θα περάσει.

Όπως αναφέρει το Bizness.gr, οι τέσσερις περιοχές που προβλέπεται να αναπτυχθούν περισσότερο είναι:

1. Γαλάτσι, κοντά στον ομώνυμο σταθμό

2. Κυψέλη, κοντά στο σταθμό Ελικώνος, που βρίσκεται στο Λόφο της Κυψέλης

3. Γκύζη, κοντά στους σταθμούς Δικαστήρια και Αλεξάνδρας

4. Εξάρχεια, πλησίον του σταθμού Εξάρχεια

Στις δύο πρώτες περιοχές (Γαλάτσι και Κυψέλη) θα υπάρξει κυρίως ενδιαφέρον για οικιστικούς σκοπούς (κατοικία) με τις τιμές πώλησης και ενοικίασης να πάρουν την ανηφόρα. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, τόσο για πώληση (ξεκινούν από 650 ευρώ / τ.μ. για παλιό κτίριο) όσο και για ενοικίαση παλαιών διαμερισμάτων (από 4 ευρώ / τ.μ.) που μπορούν όμως να ανακαινισθούν, με υψηλές αποδόσεις στο μέλλον.

Αντίστοιχη έκρηξη τιμών αναμένεται και στην πλέον δημοφιλή περιοχή των Εξαρχείων, που αναμένεται να συνεχίσει με αυξανόμενο ρυθμό να προσελκύει ζήτηση για κατοικίες.

Όσον αφορά τέλος την περιοχή του Γκύζη, η ζήτηση αναμένεται να συγκεντρωθεί γύρω από τα κτίρια γραφείων. Αυτή τη στιγμή πάντως οι τιμές είναι χαμηλές ακόμη καθώς υπάρχει στοκ γραφειακών χώρων αλλά και διαθέσιμα αυτοτελή κτίρια γραφείων, όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-real estates, Θ. Μπάκας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 13 =