αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι 8 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις τώρα από το smartphone σου

Αυτές είναι οι 8 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις τώρα από το smartphone σου

Ανακαλύφθηκε malware κρυμμένο σε οκτώ Android apps με συνολικά 700.000 εγκαταστάσεις. Οι εφαρμογές όχι μόνο έκλεβαν τα μηνύματα κειμένου των χρηστών, αλλά πραγματοποιούσαν και μη εξουσιοδοτημένες αγορές χρησιμοποιώντας τα χρήματα των θυμάτων. Η εταιρεία ασφαλείας McAfee είπε ότι οι εφαρμογές περιλαμβάνονταν στο Google Play Store στη Νοτιοδυτική Ασία και στην Αραβική Χερσόνησο πριν συνεργαστεί με την Google για να τις καταργήσει.

Η McAfee είπε ότι τα μολυσμένα Android apps μεταμφιέστηκαν ως επεξεργαστές φωτογραφιών, ταπετσαρίες, παζλ και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με κάμερα. Για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα bouncers της Google, οι εφαρμογές θα έπρεπε να ήταν καθαρές όταν υποβλήθηκαν στο Play Store οπότε αργότερα στις ενημερώσεις προστέθηκε ο κακόβουλος κώδικας

Συχνά σας λέμε ότι η περιήγηση στην ενότητα των σχολίων των εφαρμογών μπορεί να σας σώσει από την εγκατάσταση μιας κακόβουλης και προβληματικής εφαρμογής. Η McAfee καλεί αυτό το malware Android/Etinu.

Η McAfee λέει ότι το Etinu είναι παρόμοιο με μια άλλη οικογένεια Android malware γνωστή ως Joker, η οποία επίσης εισβάλλει σε μηνύματα κειμένου και πραγματοποιεί μη εξουσιοδοτημένες αγορές ενώ το θύμα πληρώνει. Παρόλο που η Google κατήργησε τις εφαρμογές από το Play Store, εξακολουθούν να είναι στο τηλέφωνό σας. Οι οκτώ εφαρμογές που πρέπει να απεγκατασταθούν αν βρεθούν στην Android συσκευή σας είναι οι παρακάτω:

  • com.studio.keypaper2021
  • com.pip.editor.camera
  • org.my.favorites.up.keypaper
  • com.super.color.hairdryer
  • com.ce1ab3.app.photo.editor
  • com.hit.camera.pip
  • com.daynight.keyboard.wallpaper
  • com.super.star.ringtones

Η McAfee λέει, “Η ομάδα της McAfee Mobile Research συνεχίζει να παρακολουθεί αυτές τις απειλές και να προστατεύει τους πελάτες αναλύοντας κάθε πιθανό malware και συνεργάζεται με καταστήματα εφαρμογών για την κατάργησή του. Επιπλέον, η χρήση του McAfee Mobile Security μπορεί να εντοπίσει τέτοιες απειλές και να σας προστατεύσει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δώσετε την απαραίτητη προσοχή σε εφαρμογές που ζητούν άδειες σχετικά με SMS και ακρόασης… νόμιμες εφαρμογές φωτογραφιών και ταπετσαριών δεν θα σας ζητήσουν τέτοιες προσβάσεις επειδή δεν είναι απαραίτητες για την εκτέλεση τέτοιων εφαρμογών.”

Εάν ένα αίτημα άδειας φαίνεται ύποπτο και έχετε ήδη βρει αρνητικά σχόλια για το app από χρήστες, μείνετε μακριά από την αυτή την εφαρμογή.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + three =