αρχικηVIRALΑυτές είναι οι 5 μικρότερες χώρες του κόσμου (αλλά είναι μαγευτικές)

Αυτές είναι οι 5 μικρότερες χώρες του κόσμου (αλλά είναι μαγευτικές)

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι “τα σπάνια αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια” και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν είναι πάντα το μέγεθος που μετράει. Στο πλαίσιο αυτό οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις μεγαλύτερες σε έκταση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πολλές από αυτές έχουν διακριθεί για απίθανες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά τοπία, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα αλλά και φιλόξενους κατοίκους. Άλλωστε τι να τα κάνεις τα πολλά τετραγωνικά όταν σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους συγκεντρώνεις όλες τις ομορφιές του κόσμου;

1- Μαλδίβες

xores1

Οι Μαλδίβες καλύπτουν μόλις 115 τετραγωνικά μίλια, ωστόσο, μόνο 200 από τα 1.000 νησιά του Ινδικού Ωκεανού κατοικούνται. Οι Μαλδίβες είναι η πατρίδα περίπου 400,000 κατοίκων και κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1965. Επί του παρόντος, η κύρια ανησυχία για τα νησιά αυτά είναι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, καθώς το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι μόλις 7,8 μέτρα (2,4 μ.) πάνω από την επιφάνειά της.

2- Σεϋχέλλες

xores2

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, έκτασης 107 τετραγωνικών μιλίων, περίπου 1.500 χλμ ανατολικά της αφρικανικής ηπείρου. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών με πάνω από 100 τροπικά νησιά θεωρείται μερίδιο της Αφρικής. Πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη Βικτώρια.

3- Νησιά Saint Kitts and Nevis
xores3

Τα νησάκια Saint Kitts and Nevis θεωρούνται η μικρότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου με βάση την έκταση (104 τετραγωνικά μίλια) και τον πληθυσμό τους (50.000). Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα μεταξύ Πουέρτο Ρίκο, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

4- Σαν Μαρίνο
xores6

Το Σαν Μαρίνο περιτριγυρισμένο από την Ιταλία είναι μόνο 61,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή. Βρίσκεται στο όρος Titano στη βόρεια-κεντρική Ιταλία και αριθμεί 32,000 κατοίκους. Η χώρα ισχυρίζεται ότι είναι η παλαιότερη στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα. Η τραχιά τοπογραφία του Σαν Μαρίνο αποτελείται κυρίως από βουνά με το ψηλότερο σημείο του βρίσκεται σε υψόμετρο 2,477 πόδια στο Monte Titano (755 μ.). Το χαμηλότερο σημείο στο Σαν Μαρίνο είναι το Torrente Ausa σε 180 πόδια (55 μ.).

5- Ναουρού
xores8

Το Ναουρού είναι ένα πολύ μικρό νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή της Ωκεανίας. Είναι το μικρότερο νησί – χώρα στον κόσμο στην περιοχή αυτή, μόλις 8,5 τετραγωνικά μίλια (22 τετραγωνικά μίλια). Σύμφωνα με εκτίμηση το 2011 ο πληθυσμός του είναι 9,322 ατόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 13 =