αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι 5 «δεξιότητες συμπεριφοράς» που θα σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας του 2023

Αυτές είναι οι 5 «δεξιότητες συμπεριφοράς» που θα σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας του 2023

Μετά την πανδημία, το τοπίο στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Fast Company, οι δεξιότητες που είχαν προτεραιότητα στις συνεντεύξεις για δουλειά, όπως οι τεχνικές δεξιότητες που βρίσκονται πάντα σε ένα βιογραφικό, δεν αποτελούν πλέον τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά που αναζητούν οι εργοδότες.

Έρευνα της εταιρίας, Cappfinity, δείχνει ότι έχοντας ως βάση πέντε συγκεκριμένες δεξιότητες συμπεριφοράς, ο καθένας μπορεί να αποκτήσει νέες δεξιότητες και ταλέντα- και να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Εδώ είναι λοιπόν οι πέντε δεξιότητες τις οποίες οι διευθυντές προσλήψεων αναζητούν περισσότερο στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασία.

Περιέργεια 

Εάν κάνετε καλές ερωτήσεις, ερευνάτε τον κόσμο γύρω σας και διευρύνετε πάντα τους ορίζοντές σας, τότε θεωρήστε την περιέργεια μια ως μία δεξιότητά ήδη κατέχετε. Θεωρείτε τις νέες καταστάσεις και εμπειρίες συναρπαστικές γιατί σας προσφέρουν ευκαιρίες να ανακαλύψετε περισσότερα.

Για να το αποδείξετε αυτό σε μια συνέντευξη για δουλειά, σκεφτείτε τους τρόπους με τους οποίους η υποβολή καλών ερωτήσεων σας έχει βοηθήσει στη δουλειά σας. Φροντίστε να σκεφτείτε μια στιγμή που η περιέργεια σας επέτρεψε να συλλέξετε πληροφορίες για να κάνετε κάτι πιο γρήγορα ή πιο αποτελεσματικά, στο χώρο εργασίας ή ακόμα και εκτός του χώρου εργασίας, και να τονίσετε αυτό το παράδειγμα στον HR Manager.

Μάθηση και εφαρμογή

Σας αρέσει να μαθαίνετε νέα πράγματα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων; Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην συνέχεια εφαρμόζετε αυτά που μαθαίνετε, φέρνοντας σπουδαία αποτελέσματα; Τότε είσαι καλός στη μάθηση και εφαρμογή. Με άμεσο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι θα παραθέσετε στους διευθυντές προσλήψεων στιγμές που μάθατε κάτι στη δουλειά και το εφαρμόσατε γρήγορα. ‘Η ακόμα και μια στιγμή που έπρεπε να μάθετε κάτι νέο και να προσαρμόσετε τη σκέψη σας.

Νοοτροπία ανάπτυξης

Όσοι διαθέτουν νοοτροπία ανάπτυξης έχουν την επιθυμία να φέρουν σε πέρας νέα challenges, ακόμα κι αν χρειάζονται επιμονή για να το καταφέρουν. Έχουν μια εσωτερική πεποίθηση ότι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και βρίσκουν κίνητρο να εργαστούν σε νέα «άγνωστα» projets. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όσοι έχουν αυτή τη νοοτροπία αναζητούν συνήθως έργα που είναι δύσκολα, για να δείξουν την επιμονή και την ανθεκτικότητά τους. Δεν λένε «ναι σε όλα». Σε μια συνέντευξη, προσπαθήστε να επισημάνετε μια στιγμή που καταφέρατε να ξεπεράσετε μια πρόκληση και αυτό σας έκανε να αναπτυχτείτε στη δουλειά.

Κριτική σκέψη

Εάν έχετε την ικανότητα να βλέπετε τα εκάστοτε θέματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να απολαμβάνετε τη συζήτηση με πολλά άτομα για να προσδιορίσετε τα επόμενα βήματα και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις, τότε μάλλον έχετε κριτική σκέψη και ανάλυση. Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την κριτική σκέψη σου.

Συνεργασία

Τα μεγάλα αποτελέσματα έρχονται μέσα από την συνεργασία με άλλους ανθρώπους. Στην εποχή μας είναι χρήσιμο να συνεργάζεσαι με άλλους μέσα στο γραφείο αλλά και remote, αφού το εργασιακό τοπίο έχει αλλάξει. Φροντίστε να δείξετε στον HR Manager το είδος του «συμπαίκτη» που θέλετε να είστε και πώς σκοπεύετε να κινηθείτε στη δουλειά και να συνεργαστείτε με άλλους, αν τελικά πάρετε την θέση για την οποία γίνεται η job interview.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =