αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 10 καλύτερες εταιρίες στον πλανήτη, για να κάνεις την πρακτική σου

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες εταιρίες στον πλανήτη, για να κάνεις την πρακτική σου

Εδώ στο It’s Possible έχουμε ανοίξει πολλές φορές το θέμα της πρακτικής άσκησης. Η αλήθεια είναι, ότι στις περισσότερες ελληνικές εταιρίες δεν γίνεται με τον ιδανικό τρόπο. Ο «πρακτικάριος» πηγαίνει σε μια επιχείρηση για να μάθει σημαντικά πράγματα πάνω στη δουλειά και καταλήγει πολλές φορές να… μεταφέρει καφέδες ή να κάνει εργασίες που οι κανονικοί εργαζόμενοι απλά δεν θέλουν να κάνουν. Ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχουν φυσικά και μερικές ελληνικές εταιρίες που αποτελούν θετική εξαίρεση στον κανόνα.

Από την άλλη μεριά, στις προηγμένες χώρες του εξωτερικού, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι «πρακτικάριοι» μαθαίνουν ουσιαστικά πράγματα, εργάζονται πάνω σε πραγματικά projects που βγαίνουν στην αγορά και απολαμβάνουν διάφορα προνόμια, όπως δωρεάν μεταφορά στο γραφείο ή δωρεάν γεύματα. Εννοείται, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ασκούμενοι έχουν χρηματική αμοιβή. Κάτι που στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.

Η career startup WayUp έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα. Ρώτησε 2.500 νέους οι οποίοι κάνουν τώρα την πρακτική τους, για το ποιες είναι οι καλύτερες εταιρίες στον κόσμο, για να πάει ένας ασκούμενος. Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε από τους ίδιους τους «πρακτικάριους» το παρακάτω TOP-10.

10. Dell Technologies

9. General Electric

8. L’Oréal

7. EY

6. Facebook

5. Google

4. Newell Brands

3. CohnReznick

2. Enterprise Rent-A-Car

1. Under Armour

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =