αρχικηVIRALΑυτές είναι οι 10 Ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο καινοτόμα πανεπιστήμια για το 2019

Αυτές είναι οι 10 Ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο καινοτόμα πανεπιστήμια για το 2019

Αν θες να κάνεις σπουδές με το βλέμμα… στο μέλλον, τότε ίσως αξίζει να πας σε κάποια από τις παρακάτω χώρες. Είναι οι 10 Ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα καινοτόμα πανεπιστήμια στο εσωτερικό τους, για το 2019. Το TOP-10 που θα δεις, είναι μέρος του Reuters Europe’s Most Innovative Universities Ranking.

Στην κορυφή βρίσκεται η Γερμανία, ενώ ακολουθούν η Βρετανία και η Γαλλία.

Για να καταρτίσει την κατάταξη των πιο καινοτόμων πανεπιστημίων της Ευρώπης, η εταιρία Clarivate Analytics εξέτασε περισσότερους από 600 παγκόσμιους οργανισμούς που δημοσίευσαν τα περισσότερα άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά και κατόπιν μείωσε τον κατάλογο αυτό μόνο για ιδρύματα που υπέβαλαν τουλάχιστον 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας 2017. Στη συνέχεια, αξιολόγησε κάθε υποψήφιο σε 10 διαφορετικές μετρήσεις.

Φυσικά, ακόμα και πανεπιστήμια που βρίσκονται πιο χαμηλά στην λίστα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καινοτόμα. Αφού μπορεί ένα πανεπιστήμιο να πήρε πιο χαμηλό συνολικό σκορ, αλλά σε έναν επιμέρους τομέα να εφαρμόζει πολύ καινοτόμες πρακτικές.

https://assets.weforum.org/editor/large_ri0BRIJXn7v3AJ35hAhePYNYhKee5guEBFDQAvnPqAU.PNG

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + nine =