αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Αυτές είναι οι 10 ελληνικές επιχειρήσεις με την μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών

Forbes: Αυτές είναι οι 10 ελληνικές επιχειρήσεις με την μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών

Την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετική τροχιά πιστοποίησαν τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών επιχειρήσεων για το 2018, μια χρονιά κατά την οποία σταθεροποιήθηκε η πορεία ανάκαμψης που ξεκίνησε να δρομολογείται έναν χρόνο νωρίτερα. Η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος κατά τη διάρκεια του 2018 και, κυρίως, η προσδοκία μιας θετικής πολιτικής αλλαγής -κάτι που τελικά πιστοποιήθηκε στις αρχές του 2019- αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς κατά την οποία η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων πέτυχε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, χωρίς όμως σε ορισμένες περιπτώσεις να αποφευχθεί η πίεση στην κερδοφορία λόγω έκτακτων γεγονότων.

Η γενική εικόνα που άφησε πίσω του το 2018 ήταν αυτή της ενίσχυσης των ενοποιηµένων αποτελεσµάτων στους περισσότερους επιχειρηµατικούς κλάδους. Χαρακτηριστικό ήταν ότι αρκετές επιχειρήσεις, πλείστες εκ των οποίων εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο της Αθήνας, πέτυχαν ιστορικό υψηλό κερδοφορίας, ενώ σηµαντικός ήταν και ο αριθµός των επιχειρήσεων που “γύρισαν” σε κέρδη. Η άνοδος της κερδοφορίας, µε βάση τα στοιχεία, κατά κύριο λόγο προήλθε από τους τοµείς του εµπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισµού. Περαιτέρω, όπως δείχνουν τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Deloitte, το 2018 αυξήθηκε ο αριθµός των επιχειρήσεων που υπερέβησαν το όριο των 100 εκατ. ευρώ σε επίπεδο κύκλου εργασιών σε σχέση µε τις αντίστοιχες του 2017.

 

Forbes - The Greek List 100+: Η δύναμη πυρός της ελληνικής οικονομίας

Ποιοι πρωταγωνίστησαν

Για άλλη µία χρονιά την πρώτη θέση της λίστας “Forbes – Τhe Greek list 100+” καταλαµβάνει ο Όµιλος Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ και οι υπόλοιπες θέσεις παρέµειναν αµετάβλητες σε σχέση µε το 2017. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρώτοι της λίστας, ΕΛΠΕ και Motor Oil, πέτυχαν διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών τους το 2018 σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά, ενώ οι υπόλοιποι της πεντάδας παρέµειναν στα ίδια επίπεδα ή και ελαφρώς χαµηλότερα.

Σαφέστατα, το 2018 για τον Όµιλο των Ελληνικών Πετρελαίων ήταν µια εξαιρετική χρονιά, που συνοδεύτηκε από νέο ιστορικό ρεκόρ παραγωγής, το ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις, αλλά και το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών. Τα θετικά αποτελέσµατα βασίστηκαν σε µεγάλο βαθµό στις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις των διυλιστηρίων, που πέτυχαν υψηλή διαθεσιµότητα των µονάδων, ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγών, αλλά και ιστορικό υψηλό της τελευταίας δεκαετίας σε όγκους πωλήσεων.

 

pin

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 13 =