αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι χώρες που μεταναστεύουν οι εκατομμυριούχοι- Μέσα στα hot spots και η Ελλάδα

Αυτές είναι οι χώρες που μεταναστεύουν οι εκατομμυριούχοι- Μέσα στα hot spots και η Ελλάδα

Περίπου 88.000 εκατομμυριούχοι θα μεταναστεύσουν εντός του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Henley Global Citizens Report.

Η έρευνα χαρτογραφεί τις μεταναστευτικές ροές των ανθρώπων με καθαρή αξία άνω του 1 εκατ. δολαρίων, δείχνοντας από ποιες χώρες φεύγουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι και σε ποιες χώρες επιλέγουν να μετακομίσουν.

Το 2020 υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των εκατομμυριούχων που μετανάστευσαν, καθώς τα lockdown που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό του κορονοϊού εμπόδισαν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν και να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Καθώς, όμως, χαλαρώνουν οι περιορισμοί και οι χώρες ανοίγουν πάλι τα σύνορά τους, αυξάνονται εκ νέου οι ροές εκατομμυριούχων μεταναστών ανά τον κόσμο.

Ποιες χώρες εγκαταλείπουν οι εκατομμυριούχοι;

Πολλές είναι οι αιτίες που αναγκάζουν τους εκατομμυριούχους να μετακινηθούν σε άλλη χώρα. Η διαφυγή από πολεμικές συγκρούσεις είναι μία από αυτές, γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να δουν τους μεγαλύτερους αριθμούς εκατομμυριούχων μεταναστών έως το τέλος του 2022.

Περίπου 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείπουν τη χώρα φέτος, ενώ η Ουκρανία εκτιμάται πως θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 42%. Ψηλά στη λίστα και η Κίνα, που ενδέχεται να χάσει ακόμα και 10.000 εκατομμυριούχους μες στη χρονιά. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να επιβαρύνει την Κίνα περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού γενικότερα έχει επιβραδυνθεί η απόκτηση πλούτου στη χώρα.

Πού μετακινούνται οι εκατομμυριούχοι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσελκύουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους, καθώς προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν μεταναστεύσει στη χώρα 4.000. Αυτή η εισροή οφείλεται εν μέρει στις φιλόξενες μεταναστευτικές πολιτικές της χώρας, οι οποίες είναι ειδικά προσαρμοσμένες για την προσέλκυση ιδιωτικού πλούτου.

Η Αυστραλία συνεχίζει να προσελκύει εκατομμυριούχους, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση της πίσω από τα ΗΑΕ, χάρη στο χαμηλό κόστος υγειονομικής περίθαλψης, στην απουσία φόρου κληρονομιάς και στην εν γένει ευημερούσα οικονομία της. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Ελλάδας στις κορυφαίες χώρες που προτιμούν ως προορισμό μεταγκατάστασης οι εκατομμυριούχοι, αφού αναμένεται να υποδεχθεί 1.200 εκατομμυριούχους το 2022 και βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =