αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι περιοχές που μπορείς να αγοράσεις ακίνητα- ευκαιρίες

Αυτές είναι οι περιοχές που μπορείς να αγοράσεις ακίνητα- ευκαιρίες

Ουρά υποψηφίων αγοραστών- ξένων και Ελλήνων- που οδηγεί σε εκτόξευση της ζήτησης για κατοικίες σε προσιτές τιμές και κατ’ επέκταση σε αύξηση των ζητούμενων αξιών. Αυτή είναι η πραγματικότητα των τελευταίων μηνών που περιγράφουν μεσίτες στο “Έθνος”. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη, ο οποίος μόλις μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση της αγγελίας πώλησης διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο, άρχισε να δέχεται βροχή τηλεφωνημάτων από υποψήφιους αγοραστές.

«Τα διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που πωλούνταν προς 700- 800 ευρώ το τ.μ. πριν από δύο χρόνια, σήμερα έχουν ζητούμενες τιμές που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ» αναφέρει ο Νίκος Μανομενίδης, πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδος.

Το κέντρο της Αθήνας είναι ένας από τους πιο μεγάλους κερδισμένους της σταθερής αύξησης του τουρισμού και της φρενίτιδας μετατροπής παλιών κτιρίων γραφείων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Σε περιοχές όπως το Κουκάκι, η περιοχή του Ψυρρή, η Κυψέλη, τα Κάτω Πετράλωνα και ο Νέος Κόσμος οι τιμές πώλησης βρίσκονται στη… στρατόσφαιρα.

“Η πλατεία Αττικής, η Κυψέλη, το Γαλάτσι, η Ηλιούπολη, τα Πατήσια, ο Άλιμος και το Νέο Φάληρο ανήκουν στις συνοικίες της Αθήνας όπου ένας αγοραστής μπορεί να εντοπίσει ακίνητα σε προσιτές τιμές, που κυμαίνονται από 800 ευρώ έως 1.500 ευρώ” σημειώνει ο ιδρυτής του πανελλαδικού δικτύου κτηματομεσιτών E- Real Estates Θέμης Μπάκας.

Στα δυτικά προάστια, σύμφωνα με τον Άγι Φικιώρη, αντιπρόεδρο της ΟΜΑΣΕ, σε περιοχές όπως η Πετρούπολη, το Περιστέρι ή το Χαϊδάρι υφίσταται προσφορά σπιτιών, τα οποία έχουν ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης. Το εύρος τιμών στα δυτικά προάστια είναι από 1.000 έως 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Διαθέσιμα ακίνητα, αλλά για μεγαλύτερα βαλάντια υπάρχουν και στα Βόρεια Προάστια. Ωστόσο εκεί οι ελάχιστες ζητούμενες τιμές ανέρχονται σε περίπου 3.000 ευρώ.

Στα Νότια προάστια το έργο του Ελληνικού αποτελεί καταλύτη ριζικών αλλαγών. Ήδη στις συνοικίες πέριξ της έκτασης του πρώην αεροδρομίου αυξάνονται τα νεόδμητα κτίρια κατοικιών, με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται από τα 2.500 – 4.500 ευρώ στο Κάτω Ελληνικό και τη Γλυφάδα και από 4.000- 8.000 ευρώ για υπερπολυτελείς κατοικίες στη Βουλιαγμένη. Υπεραξίες προσφέρουν και οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά στην υπό κατασκευή επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά που αποτελείται από έξι σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =