αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις του κόσμου, στην ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις του κόσμου, στην ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής

Τις καλύτερες και τις χειρότερες πόλεις στην ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής, παραθέτει το Bloomberg. Οι λίστες προέκυψαν μετά από μελέτη που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την εταιρεία τεχνολογίας πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας Kisi, η οποία εξέτασε παράγοντες όπως η ένταση εργασίας και η βιωσιμότητα στην πόλη, καθώς και η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, το προσιτό κόστος ζωής και ο άφθονος ελεύθερος χρόνος.

Στην κορυφή του TOP-10 με τις καλύτερες πόλεις, είναι το όσλο.

Ενώ ένας τυπικός εργαζόμενος στο Ελσίνκι -το νούμερο τρία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στη λίστα- παίρνει έναν ολόκληρο μήνα αμειβόμενες διακοπές κάθε χρόνο, για παράδειγμα, ο κανόνας στο Λος Άντζελες είναι μόλις μία εβδομάδα.

Στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες πόλεις είναι το Ντουμπάι. Ενώ στην λίστα με τις καλύτερες πόλεις για remote εργασία είναι η Σιγκαπούρη.

Για πολλούς, η πανδημία ήταν μια στιγμή για να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητες και να κάνουν μεγάλα άλματα, όπως η μετακόμιση σε μια νέα πόλη, ενώ και τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο δεν είναι πολύ ελκυστικά. Οι εργαζόμενοι έχουν αντισταθεί -απολαμβάνοντας την ευελιξία που προσφέρει η απομακρυσμένη εργασία- και πολλοί είναι έτοιμοι να αλλάξουν εργασία, αν η εταιρεία τους επιβάλλει εργασία στο γραφείο.

Εταιρείες όπως η Airbnb υπόσχονται μόνιμες πολιτικές εργασίας από το σπίτι για να δελεάσουν τους υποψηφίους σε έναν ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό για ταλέντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =