αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι εταιρίες που θα «ζωντανέψουν» τον πύργο του Πειραιά

Αυτές είναι οι εταιρίες που θα «ζωντανέψουν» τον πύργο του Πειραιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του δεύτερου υψηλότερου κτηρίου της Ελλάδας, του πύργου του Πειραιά. Το έργο, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, έχει αναλάβει η κοινοπραξία των Dimand, Grivalia και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία χρηματοδοτεί, σταθερά, έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.

Μετά το χθεσινό “άνοιγμα” της μοναδικής οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε το κοινοπρακτικό σχήμα, απομένει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ενδεχομένως, την επόμενη εβδομάδα και ο έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τελικός σταθμός αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της κοινοπραξίας, διαδικασία που τοποθετείται έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Τα σχέδια αξιοποίησης προβλέπουν την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο, που θα μπορούσε να απορροφήσει τμήμα της ισχυρής ζήτησης από τους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eleven =