αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι δύο startups που κέρδισαν στον διαγωνισμό «The Squeeze» του Orange Grove

Αυτές είναι οι δύο startups που κέρδισαν στον διαγωνισμό «The Squeeze» του Orange Grove

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο συναρπαστικός pitching διαγωνισμός για startups “The Squeeze” του Orange Grove, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου εστιασμένος σε startups από τον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας και των Τροφίμων, με τη συν-διοργάνωση της Πρεσβείας της Ολλανδίας και της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Οι οκτώ καινοτόμες Agri-food startups του φετινού “The Squeeze”, που είχε τίτλο #FarmingtheFuture, εντυπωσίασαν τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το κοινό, αποδεικνύοντας την αξία τους και το λόγο που κατόρθωσαν να ανέβουν στη σκηνή του Orange Grove. Με γνώμονα το επιχειρηματικό και καινοτόμο πνεύμα τους, «πίτσαραν» τις ιδέες τους μπροστά στη διακεκριμένη κριτική επιτροπή από τις Η.Π.Α., την Ολλανδία και την Ελλάδα. Παράλληλα, το διαγωνισμό-θεσμό “The Squeeze” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά και επενδυτές, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φιλόδοξοι startuppers αλλά και μέλη του startup οικοσυστήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς η επιτυχής πραγματοποίησή του προσέφερε μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα Biocos,  εκπρόσωπος της οποίας θα συμμετέχει στο  Global Entrepreneurship Summit, που συνδιοργανώνεται από τις Η.Π.Α. και την Ολλανδία τον Ιούνιο του 2019 και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις επιχειρηματιών από ολόκληρο τον κόσμο, με πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης, προβολής και δρομολόγησης εμπορικών συμφωνιών. Η Biocos προσφέρει γενετική ταυτοποίηση (DNA authenticity) σε φυτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για προστασία από πράξεις νοθείας και δυνατότητα ιχνηλασιμότητας.

Η ομάδα Peace by Peas κατέκτησε τη δεύτερη θέση και κέρδισε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ολλανδία, για έναν εκπρόσωπο της ομάδας ενώ εξασφάλισε παράλληλα επαφές διασύνδεσης με τις ολλανδικές πολυεθνικές Unilever και FrieslandCampina. Η Peace by Peas προσφέρει ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη.

Παράλληλα, και οι δύο ομάδες, κέρδισαν υπηρεσίες mentoring από τον ολλανδικό οργανισμό IdeaHackers.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, οι Bee Naturalles, Fivetwenty, Fruit Stories Edessa, Growie, Liofyllo και V.Farms (πληροφορίες για όλες τις ομάδες διαθέσιμες στο http://farmingthefuture.eu/)

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 8 =