αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι δύο Ελληνικές startups που ξεχώρισε η Pfizer και θα πάρουν συνολικά 35.000 ευρώ

Αυτές είναι οι δύο Ελληνικές startups που ξεχώρισε η Pfizer και θα πάρουν συνολικά 35.000 ευρώ

Με την ανάδειξη του πρώτου και του δεύτερου νικητή, στη διάρκεια της «Demo Day», ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, που έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν καινοτόμες ψηφιακές ιδέες και τεχνολογικές λύσεις από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.

Οι νικητές επιλέχθηκαν μεταξύ των πέντε «φιναλίστ» του Προγράμματος, οι οποίοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους –όπως τις εξέλιξαν στη διάρκεια της φάσης του Επιταχυντή, με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων– σε  Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή επέλεξε να απονείμει το πρώτο βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ, στην eNIOS (https://e-nios.com) για την πρότασή της που αφορά τεχνολογία για την ανάλυση μεγάλων βιολογικών δεδομένων με εφαρμογή στην ιατρική ακριβείας και την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων. Το δεύτερο βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, απονεμήθηκε στην Docandu (https://www.docandu.com) για την πρότασή της που αφορά μια πλατφόρμα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και τηλεϊατρικής.

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για αξιοποίηση της τεχνολογίας μας στην επανάσταση της Ιατρικής Ακριβείας, η οποία στοχεύει στην εξατομίκευση της θεραπείας σε ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών», δήλωσε ο Δρ. Ελευθέριος Πιλάλης, Chief Technology Officer της eNIOS.

«Η Pfizer είναι μια εταιρεία που μπορεί να μας βοηθήσει με γνώμονα πάντα την εκπαίδευση, αλλά και το knowledge transfer που θα υπάρξει μεταξύ μας, ενώ είναι και σε θέση να μας παρέχει τα μέσα για την υλοποίηση προτάσεων που έχουμε ήδη βρει και θα καλύψουν μια μεγάλη ανάγκη στην αγορά, αλλά και στους πολίτες», τόνισε από την πλευρά του ο Δρ. Πέτρος Πανδής, CEO της Docandu.

Η επιλογή της Επιτροπής ήταν δύσκολη, καθώς εξαιρετικές κριτικές απέσπασαν και οι υπόλοιπες προτάσεις, της Althexis που αφορά μία πρωτοποριακή πλατφόρμα και τεχνολογία που προσφέρει καινοτομία στον τρόπο διεξαγωγής δερματολογικών εξετάσεων, της Cloudpharm που αφορά τεχνολογία που ενισχύει την ταχύτερη έρευνα και ανάπτυξη (R&D) φαρμάκων με βάση το cloud, και της Collaborate Health Cloud που αφορά μια ολοκληρωμένη λύση για την αποδοτικότερη συνεργασία γιατρών και ασθενών και την αποτελεσματική διαχείριση χρόνιων παθήσεων.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα που απονεμήθηκαν στους νικητές, οι πέντε ομάδες μέσω της συμμετοχής τους στην τελική φάση είχαν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και να θέσουν υποψηφιότητα για μία μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Το Start4Health είναι ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία και τους διάφορους κλάδους της, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Start4Health. Το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων σε όλες τις φάσεις του Προγράμματος, οι καινοτόμες ιδέες που παρουσιάστηκαν, η όρεξη και το πάθος των startupers, η αφοσίωση τους στο στόχο της καινοτομίας που βρίσκει πρακτική εφαρμογή προς όφελος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και, τελικά, της ζωής των ασθενών, είναι στοιχεία που αναδείχθηκαν μέσα από το Πρόγραμμα και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της προσπάθειας ανάπτυξης καινοτόμων ψηφιακών ιδεών και λύσεων πρωτοποριακής τεχνολογίας για την Υγεία», τόνισε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI.

«Θέλω να συγχαρώ τους νικητές, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες και να επαναλάβω ότι το Start4Health, όπως και όλα τα εργαλείο ενίσχυσης των δεσμών μας με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην ανάδειξη ταλέντων και ιδεών που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο και αποστολή του CDI», πρόσθεσε η Αναστασία Ματωνάκη, Sr Manager, Open Innovation στο CDI .

Τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, περιλαμβανομένων όσων βραβεύτηκαν, δεν προωθούνται και δεν διατίθενται από τη Pfizer.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μέρος του Pfizer Digital global network.

Το CDI διοργάνωσε το Start4Health σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και την Found.ation.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − thirteen =