αρχικηVIRALΑυτά τα περίεργα σχέδια στην έρημο Μοχάβε αποκαλύπτουν την California City που δεν χτίστηκε ποτέ

Αυτά τα περίεργα σχέδια στην έρημο Μοχάβε αποκαλύπτουν την California City που δεν χτίστηκε ποτέ

Στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας θα συναντήσει κανείς την California City ή για να ακριβολογούμε τα σχέδια μια πολύ μεγάλης πόλης που όμως δεν χτίστηκε ποτέ! Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αυτό που θα συναντήσει κάποιος είναι ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων με διευθύνσεις, όρια ταχύτητας ακόμα και οδηγίες μέσω GPS. Ωστόσο, λείπει κάτι ακόμη πιο βασικό: Δεν υπάρχουν σπίτια!

Η κατασκευή της California City ξεκίνησε το 1960 σε μία έκταση μεγαλύτερη από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα με στόχο να γίνει μεγάλη σαν το Λος Άντζελες ή και ακόμη μεγαλύτερη! Ήταν ένα σχέδιο του Nathan Mendelson, που ασχολούνταν με το real estate, ο οποίο αγόρασε μια έκταση 330.000 στρεμμάτων και προχώρησε στον πλήρη σχεδιασμό της πόλης. Έτσι δημιουργήθηκαν όχι μόνο όλοι οι δρόμοι αλά και ολοκληρωμένο δίκτυο ύδρευσης. Στο κέντρο της σχεδιαζόμενης πόλης θα δέσποζε ένα πάρκο 650 στρεμμάτων.

Σκοπός του Mendelson ήταν να πουλήσει οικόπεδα στην πόλη και πράγματι κατάφερε να πουλήσει δεκάδες χιλιάδες κατοικίες στα σχέδια. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν οι αναμενόμενη. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές δεν προχώρησαν στην οικοδόμηση των κατοικιών. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο πληθυσμός της πόλης δεν ξεπερνούσε τους 7000 κατοίκους.

Πηγή: Perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =