αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά τα λόγια του Warren Buffett από το 1986, είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή για να ακούσεις τώρα

Αυτά τα λόγια του Warren Buffett από το 1986, είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή για να ακούσεις τώρα

Ο Warren Buffett είναι σήμερα 89 ετών. Μπορεί να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και ένας κορυφαίος επενδυτής, ωστόσο κατά την διάρκεια της διαδρομής του πέρασε μέσα από αρκετές δυσκολίες.

Το αμερικανικό inc.com θυμήθηκε μια φράση του διάσημου businessman από το μακρινό 1986. Και είναι ίσως η καλύτερη συμβουλή που μπορείς να ακούσεις σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Τότε, ο Buffet είχε γράψει σε επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρίας του, Berkshire Hathaway:

«Περιστασιακά ξεσπάσματα αυτών των δύο υπερ-μεταδοτικών ‘ασθενειών’, του φόβου και της απληστίας, θα συμβαίνουν για πάντα στην επενδυτική κοινότητα. Ο χρόνος αυτών των επιδημιών θα είναι απρόβλεπτος. Και οι παρεκκλίσεις της αγοράς που παράγονται από αυτές θα είναι εξίσου απρόβλεπτες, τόσο ως προς διάρκεια όσο και προς την ένταση.

 Επομένως, μην προσπαθούμε ποτέ να προβλέψουμε την άφιξη ή την αναχώρηση οποιασδήποτε ασθένειας. Ο στόχος μας είναι πιο μετριοπαθής: Απλώς προσπαθούμε να φοβόμαστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και να είμαστε άπληστοι μόνο όταν οι άλλοι φοβούνται».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fourteen =