αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά που… δεν βλέπουμε για τα κρυπτονομίσματα: Πρώην στελέχη του ανταλλακτηρίου Binance αποκαλύπτουν τις παρανομίες του

Αυτά που… δεν βλέπουμε για τα κρυπτονομίσματα: Πρώην στελέχη του ανταλλακτηρίου Binance αποκαλύπτουν τις παρανομίες του

Νέες αποκαλύψεις για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων κάνει το Reuters σε νέο ρεπορτάζ του. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται μαρτυρίες πρώην στελεχών της εταιρείας, τα οποία κατηγορούν την Binance για παραβάσεις των χρηματοοικονομικών κανόνων των ΗΠΑ.

Μία από αυτές είναι πως η εταιρεία δεν ξεχώριζε τα κεφάλαια των πελατών με τα έσοδα της εταιρείας το 2020 και το 2021. Κατηγορούν ευθέως τον πρώην εργοδότη τους ότι δεν τηρούσε τους κανόνες που απαιτούν τη διατήρηση των χρημάτων των πελατών ξεχωριστά από τα εταιρικά κεφάλαια.

Ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος περιγράφεται ως άτομο με άμεση γνώση των οικονομικών στοιχείων της Binance, ανέφερε ότι τα ποσά έφταναν σε δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάμειξη γινόταν σχεδόν καθημερινά σε λογαριασμούς που το ανταλλακτήριο διατηρούσε στην αμερικανική τράπεζα Silvergate Bank. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα ποσά ή τη συχνότητα. Ωστόσο, ανακάλυψε ένα τραπεζικό έγγραφο που δείχνει ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2021, η Binance ανέμειξε 20 εκατομμύρια δολάρια από ένα εταιρικό λογαριασμό με 15 εκατομμύρια από ένα λογαριασμό που αφορούσε χρήματα πελατών.

Η ανάμειξη των κεφαλαίων των πελατών και των εταιρικών κεφαλαίων απαγορεύεται επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές απώλειες για τους πελάτες, όπως μας απέδειξε η κατάρρευση της FTX. Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής και πρώην CEO της FTX, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε χρήματα πελατών για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις, δωρεές σε πολιτικά πρόσωπα, αγορές ακινήτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 1 =