αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά θα είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα τα επόμενα 10 χρόνια

Αυτά θα είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα τα επόμενα 10 χρόνια

Συχνά γίνεται συζήτηση για την επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης και το πως αυτή μπορεί να «αρπάξει» τις δουλειές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Όμως κάπου εδώ υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτές οι αλλαγές, καθώς και οι κοινωνικές αλλαγές, συνήθως προσφέρουν και νέες ευκαιρίες απασχόλησης, σύμφωνα με την Statista.

Σκεφτείτε για παράδειγμα την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου: ενώ οδήγησε σε μείωση των θέσεων εργασίας στο λιανικό εμπόριο, στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει την ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας στις μεταφορές και τις αποθήκες.

Σύμφωνα με τις επαγγελματικές προβλέψεις απασχόλησης του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, οι μεταφορές και οι αποθήκες θα είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς κατά την επόμενη δεκαετία, με τη μισθωτή απασχόληση στον τομέα να προβλέπεται να αυξηθεί κατά 8,6% μέχρι το 2032.

Με 9,7%, η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης αναμένεται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής βοήθειας, ο οποίος οδηγείται λιγότερο από τις τεχνολογικές αλλαγές και περισσότερο από τις δημογραφικές αλλαγές. Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και του αυξανόμενου επιπολασμού των χρόνιων παθήσεων, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής βοήθειας αναμένεται να αντιπροσωπεύει 2,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έως το 2032, αποτελώντας σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των νέων θέσεων εργασίας που αναμένονται έως το τέλος της περιόδου προβολής.

Εξετάζοντας τα επιμέρους επαγγέλματα, η τάση αυτή είναι επίσης εμφανής, με τους οικιακούς βοηθούς υγείας και προσωπικής φροντίδας να προβλέπεται ότι θα είναι μακράν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επάγγελμα κατά την επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερες από 800.000 θέσεις εργασίας έως το 2032.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις τα περιζήτητα επαγγέλματα για την 10ετια 2022- 2032. Εκεί φυσικά βλέπουμε τους software developers. Τους σεφ αλλά και τους operation managers.

https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/32236.jpeg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − ten =