αρχικηVIRALΑυτά θα γράφει το πιστοποιητικό κυκλοφορίας, αν εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας (Εικόνα)

Αυτά θα γράφει το πιστοποιητικό κυκλοφορίας, αν εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας (Εικόνα)

Έντονη ήταν και σήμερα η κίνηση στους δρόμους και τις πλατείες, παρά τις εκκλήσεις των Αρχών. Στην Κυβέρνηση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας- αν το παραπάνω σκηνικό μείνει ίδιο.

Στην σημερινή τοποθέτηση του, ο υφυπουργός προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέο πακέτο αυστηρών μέτρων όπως αυτό της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Είπε λακκωνικά: «Όλα τα μέτρα ειναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή».

Φυσικά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί. Πως όμως θα γίνεται η κίνηση στους δρόμους αν εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας; Όπως σημειώνει το Star, σε μια πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας, θα πρέπει να δείχνουμε στις Αρχές ένα «πιστοποιητικό κυκλοφορίας». Πρόκειται για μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ζητά να γράψουμε το ονοματεπώνυμο μας και τη διεύθυνση μας. Ακριβώς από κάτω, δίνει πέντε επιλογές ώστε να δικαιολογήσουμε το γιατί βγήκαμε από το σπίτι.

Στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο πιστοποιητικό που υπάρχει τώρα στην Γαλλία.

Με απλά λόγια, θα μπορούμε να βγούμε από το σπίτι για λόγους εργασίας που δεν μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου. Για μετακινήσεις για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Για να πάμε στον γιατρό. Για οικογενειακούς λόγους όπως επείγουσα φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών και τέλος μετακίνηση κοντά στο σπίτι, η οποία έχει να κάνει με μεμονωμένη σωματική δραστηριότητα.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε: Απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο- Πρόστιμο 150 ευρώ ανά παράβαση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =