αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα 6 αεροδρόμια που θα παραδώσει (αναβαθμισμένα) η Fraport Greece μέσα στο 2019

Αυτά είναι τα 6 αεροδρόμια που θα παραδώσει (αναβαθμισμένα) η Fraport Greece μέσα στο 2019

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίσει η Fraport Greece τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχει αναλάβει στην Ελλάδα. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε κάποια από αυτά, ενώ μπροστά υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και για τα υπόλοιπα.

«Υλοποιούμε ένα τετραετές επενδυτικό πλάνο κόστους 415 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις των 14 αεροδρόμιων. Το 2018 ολοκληρώσαμε εργασίες αναβάθμισης σε τρία αεροδρόμια (Καβάλα, Χανιά, Ζάκυνθος), το 2019 θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες σε 6 ακόμα (Ακτιο, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Σάμο, Ρόδο και Μυτιλήνη) που θα παραδίδονται σταδιακά, ενώ το 2020 θα παραδώσουμε πλήρως αναβαθμισμένα τα υπόλοιπα αεροδρόμια, με τη μεγαλύτερη επένδυση να είναι στη Θεσσαλονίκη, όπου κατασκευάζουμε νέο αεροσταθμό (Terminal). Μάλιστα, από τα 200.000 τ.μ. που ήταν οι εγκαταστάσεις σε όλα τα αεροδρόμια, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε όλα, τα τετραγωνικά μέτρα θα αυξηθούν κατά 120.000,» επισήμανε ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της FraportGreece, μιλώντας στο Spor24 Radio.

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει αναλάβει τα 14 αεροδρόμια για 40 χρόνια, καταβάλλοντας στο ελληνικό δημόσιο εφάπαξ τίμημα 1,23 δις ευρώ, ενώ κάθε χρόνο θα δίνει το ένα τρίτο των κερδών της (περίπου 20-25 εκατ. ευρώ το χρόνο).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + five =