αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα 5 περιζήτητα soft skills που δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες: Εξηγεί μια υποδιευθύντρια του Linkedin

Αυτά είναι τα 5 περιζήτητα soft skills που δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες: Εξηγεί μια υποδιευθύντρια του Linkedin

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», όπως λέει και ο Mark Zuckerberg. Κάτι που φυσικά είναι αισθητό και στην αγορά εργασίας. Το είδαμε ακόμα πιο έντομα μέσα στην Covid εποχή. Πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή υπήρξαν ειδικότητες που έγιναν… περιζήτητες.

Oι αλλαγές θα συνεχιστούν. Ο αντίκτυπος που έχει η τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή είναι αναμφισβήτητος – και γίνεται αισθητός τόσο στον τρόπο που εργαζόμαστε όσο και στον τρόπο που επικοινωνούμε, ψωνίζουμε και ταξιδεύουμε.

Μέχρι το 2022, η τεχνολογία αναμένεται να έχει «σβήσει» 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του LinkedIn. Ωστόσο, μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, λέει η έρευνα, αυτές οι ίδιες τεχνολογικές δυνάμεις θα έχουν δημιουργήσει 133 εκατομμύρια νέες θέσεις.

Αλλά πως μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα σε αυτό το σκηνικό; Όπως εξηγεί η vice president for talent and learning solutions του Linkedin στην Ασία, Feon Ang, υπάρχουν κάποια soft skills που είναι περιζήτητα και οι εργοδότες δυσκολεύονται να τα βρουν. Αυτές οι δεξιότητες μάλιστα αναμένεται να συνεχίσουν να είναι περιζήτητες και στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Υπάρχουν 5 περιζήτητα soft skills που δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες:

  • Κριτική σκέψη ή επίλυση προβλημάτων
  • Προσαρμοστικότητα και ευελιξία
  • Επικοινωνία
  • Ηγεσία
  • Καινοτομία και δημιουργικότητα

Μάλιστα η Ang σημειώνει ότι οι δεξιότητες αυτές μαθαίνονται και δεν ειναι έμφυτα χαρακτηριστικά. Αρκεί κάποιος να είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και να κάνει την σχετική προσπάθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + eleven =