αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα 4+2 νέα malls που θα δούμε στην Αττική

Αυτά είναι τα 4+2 νέα malls που θα δούμε στην Αττική

Νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα δρομολογούνται στο λεκανοπέδιο Αττικής με ορίζοντα ολοκλήρωσης την περίοδο 2019-2020, επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Οι νέες επενδύσεις θα σηματοδοτήσουν τη δεύτερη γενιά σύγχρονων εμπορικών κέντρων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη διαφοροποίηση από τα υφιστάμενα κέντρα, με ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές ανησυχίες, σημαντική παρουσία πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και με υψηλούς δείκτες ενεργειακής απόδοσης.

Την ίδια στιγμή δρομολογούνται επεκτάσεις στα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να υλοποιούνται κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, όπως σημειώνει το Economy365.gr.

Τα τέσσερα νέα mall

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη υλοποίησης του Academy Gardens μετά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί ο εμπορικός χώρος στην Αθήνα, στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη. Το Προεδρικό Διάταγμα για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής αναμένεται να υπογράψει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Αφότου αποκτήσει ΦΕΚ η εταιρεία Artume, που ελέγχει το BlackRock Europe Property Fund III, θα προχωρήσει στην έκδοση της προβλεπόμενης έγκρισης δόμησης για την κατασκευή του πολυχώρου εμπορίου και ψυχαγωγίας με εμβαδόν 55.000 τ.μ.

Το 2020 αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει η REDS στην περιοχή της Κάντζας (Κτήμα Καμπά), σε έκταση συνολικής επιφάνειας 315 στρεμμάτων. Η επένδυση αναμένεται να ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ, πιθανώς με τη συμμετοχή ξένου στρατηγικού επενδυτή. Συνολικά αναμένεται να αναπτυχθούν 85.000 τ.μ. δομημένων επιφανειών, εκ των οποίων τα 45.300 τ.μ. θα αφορούν χρήσεις εμπορίου και αναψυχής, ενώ επιπλέον 30.000 τ.μ. θα αφορούν γραφεία.

Μία από τις αναπτύξεις με εμπορικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα είναι το Athens Alive που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Ο προϋπολογισμός του project, που προωθεί η κοινοπραξία των εταιρειών News Agency, Redstone, Bluerock, AECOM και Colliers, ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, με τα φιλόδοξα σχέδια να προβλέπουν την υλοποίηση ξενοδοχείων, καταστημάτων και γραφείων, όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων ολυμπιακών ακινήτων.

Σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να τεθεί το 2017 και το πρώην ακίνητο της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό, το οποίο πλέον έχει περάσει υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών. Το εμπορικό κέντρο έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 75% και πλέον αναζητείται η καταλληλότερη φόρμουλα για την ολοκλήρωση και λειτουργία του.

Οι δύο επεκτάσεις στα υφιστάμενα

Μεταξύ των επεκτάσεων, ξεχωρίζει η επικείμενη έναρξη της δεύτερης φάσης της ανάπτυξης του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή της Γυαλού στα Σπάτα. Συνολικά πρόκειται να προστεθούν 17.500 τ.μ. καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας με χρήσεις εμπορίου.

Παράλληλα, η Lamda Development ξεκίνησε την ανάπλαση του πρώην ραδιοτηλεοπτικού κέντρου (IBC). Πρόκειται για το ακίνητο που γειτνιάζει με το Golden Hall, που διαχειρίζεται ήδη η εισηγμένη και το οποίο απέκτησε μέσω σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + two =