αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα 4 μεγάλα ελληνο-κινεζικά deals που έκλεισαν χτες

Αυτά είναι τα 4 μεγάλα ελληνο-κινεζικά deals που έκλεισαν χτες

Τέσσερις είναι οι σημαντικότερες συμφωνίες συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών εταιρειών που έκλεισαν στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης για την προώθηση του τριετούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) Ελλάδας-Κίνας, που συμφωνήθηκε μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών τον περασμένο Μάιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), Ning Jizhe, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών για επενδύσεις στους στρατηγικούς τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, συγκεκριμενοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό έργα κοινού ενδιαφέροντος και προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας στο Πεκίνο, όπου και θα ολοκληρωθεί το πλάνο των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της NDRC είχε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας συναντά τη στρατηγική One Belt One Road της Κίνας, που αφορά στην επαφή της Κίνας με όλη την Ευρώπη. Ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο λόγω γεωγραφικής θέσης. Μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση αμοιβαία επωφελών σχέσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα με κανόνες και τρόπους που θα είναι αποδεκτοί κι από τις δύο πλευρές. Τα πρώτα απτά αποτελέσματα τα έχουμε με την υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως διαβάζουμε στο Mononews.gr, οι συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές εταιρείες που υπεγράφησαν είναι:

-Η Συμφωνία Ανάπτυξης μεταξύ της SHENHUA GROUP CORPORATION LIMITED και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ
-Το Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της SHENHUA, της ΔΕΗ και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ
-Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της CHINA DEVELOPMENT BANK και του ΑΔΜΗΕ
-Το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της CHINA DEVELOPMENT BANK, του ΟΜΙΛΟΥ ΜYΤΙΛHΝΑΙΟΣ και της China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering and Construction Co., Ltd (NFC)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 16 =