αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα 20 κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία. Μήπως είναι το δικό σου στην λίστα;

Αυτά είναι τα 20 κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία. Μήπως είναι το δικό σου στην λίστα;

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο προστασίας έναντι της ακτινοβολίας παραθέτει μία λίστα κινητών συσκευών που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία. Η τιμή της ακτινοβολίας εκφράζεται με το SAR, δηλαδή το ποσό της ενέργειας που απορροφάται από το κεφάλι ή το σώμα όταν βρισκόμαστε σε επαφή με τη συσκευή ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Στους πίνακες παρουσιάζονται οι τιμές SAR των συσκευών, οι μονάδες που έχουν πουλήσει όπως και η μέση τιμή πώλησης. Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τιμών SAR και της μέσης τιμής των smartphones.

Τα smartphones που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες τιμές SAR

https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2024/04/smartphones-sar-1.jpg

Οι τιμές που αναφέρουν οι κατασκευαστές είναι αποτέλεσμα προκαθορισμένης διαδικασίας μέτρησης. Για την μέτρηση οι συσκευές κινητών τηλεφώνων ρυθμίζονται να εκπέμπουν στα μεγαλύτερα δυνατά επίπεδα ακτινοβολίας και σε διαφορετική απόσταση από το ανθρώπινο σώμα ή τον εγκέφαλο μας.

Από το σύνολο των μετρήσεων τον δείκτη SAR κάθε κινητού τηλεφώνου ορίζει η πιο μεγάλη μέτρηση. Τι ουσιαστικά σημαίνει όμως αυτό, ότι αν για παράδειγμα στο σύνολο 10 π.χ μετρήσεων σε οριακές συνθήκες σήματος και απόστασης έχουμε δείκτη SAR 0,27 W / kg, σημαίνει ότι σε φυσιολογικές συνθήκες οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα είναι πολύ χαμηλότερες.

O δείκτης SAR των κινητών τηλεφώνων επηρεάζεται από δύο βασικούς παράγοντες που εύκολα μπορείτε όλοι σας να αντιληφθείτε. Ο πρώτος βασικός παράγοντας είναι η ποιότητα του δικτύου που χρησιμοποιούμε, καθώς όσο ισχυρότερο είναι το σήμα του δικτύου μας τόσο μικρότερη είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει η συσκευή σας.

Επίσης η τιμή του δείκτη SAR επηρεάζεται από την απόσταση και την θέση του κινητού σας από το ανθρώπινο σώμα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ισχύει ο κανόνας του αντιστρόφου του τετραγώνου, που σημαίνει ότι αυξάνοντας την απόσταση κατά το διπλάσιο μειώνουμε την τιμή του δείκτη SAR στο ένα τέταρτο.

Προκειμένου να γίνει πιο ξεκάθαρο, αν η μέτρηση της συσκευής σας είναι 2 W/kg σε απόσταση 5 cm από το σώμα σας, χρησιμοποιώντας το κινητό από απόσταση 10 cm o δείκτης θα διαμορφωθεί 0,50 W/kg, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαφοροποιηθεί η ποιότητα του σήματος. Σύμφωνα με τα παραπάνω προκειμένου να αυξήσουμε την απόσταση του κινητού τηλεφώνου από το σώμα και το κεφάλι μας και να μειώσουμε κατά πολύ την ακτινοβολία που δεχόμαστε και απορροφάται, προτείνεται η χρήση είτε hands free είτε ασύρματου bluetooth.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =