αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα 10 smartphones που έκαναν τις περισσότερες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020

Αυτά είναι τα 10 smartphones που έκαναν τις περισσότερες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020

Το πρώτο τετράμηνο του έτους έχει χαρακτηριστεί ως το χειρότερο όλων των εποχών για την αγορά των smartphones, με την πανδημία να πλήττει τις πωλήσεις αλλά και να κλείνει τα καταστήματα λιανικής.

Η εταιρεία ανάλυσης πωλήσεων Canalys έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις των δέκα πιο δημοφιλών smartphones βάση πωλήσεων (sell-in shipments) για το πρώτο τετράμηνο του 2020, με μερικές εκπλήξεις. Αρχικά, όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 11 της Apple βρίσκονται στη δεκάδα, με το “οικονομικό” iPhone 11 να λαμβάνει την 1η θέση, το ακριβότερο μοντέλο iPhone 11 Pro Max την έκτη θέση και το iPhone 11 Pro να βρίσκεται τελευταίο μέσα στη δεκάδα.

https://techblog.gr/wp-content/uploads/2020/05/Global-Top-10-smartphone-Q1-2020-Canalys.jpg

Η έκπληξη βρίσκεται στη 2η θέση του Top 10, όπου βλέπουμε το Redmi Note 8/8T της Xiaomi. Μάλιστα, η εταιρεία είχε άλλα δύο μοντέλα, τα Redmi Note 8 Pro και Redmi 8A στη 5η και 9η θέση αντίστοιχα. Η Canalys επισημαίνει πως η Κινεζική εταιρεία είναι πλέον πρώτη στην Ισπανία, τρίτη στην Ιταλία και τέταρτη στην Γαλλία, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο της στην Ευρώπη.

Με τέσσερα μοντέλα της Samsung κλείνει η δεκάδα, με την Κορεάτικη εταιρεία να καταλαμβάνει την 3η, 4η, 7η και 8η θέση με τα Galaxy A51, Galaxy A10s, Galaxy A20s και Galaxy A01 αντίστοιχα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι νέες προτάσεις της σειράς Galaxy S μπορούν να ανεβάσουν τις πωλήσεις στο δεύτερο τετράμηνο του έτους.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + eleven =