αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτά είναι τα 10 apps που συλλέγουν τα περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες

Αυτά είναι τα 10 apps που συλλέγουν τα περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες

Τα social media είναι μεταξύ των apps που συλλέγουν τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες.

Το Instagram είναι αυτή τη στιγμή η εφαρμογή για κινητά που συλλέγει τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες της. Έχει βρεθεί ότι το κοινωνικό δίκτυο μοιράζεται το 79% των προσωπικών δεδομένων που παρέχει ο χρήστης, σε σύγκριση με το 57% του Facebook και το 50% για το LinkedIn και το Uber Eats.

Ενώ η συλλογή προσωπικών δεδομένων – είτε πρόκειται για όνομα, διεύθυνση, email ή αριθμό τηλεφώνου – αποτελούσε από καιρό πρόβλημα που δεν κατανοούσε ή αγνοούσε το κοινό, αποτελεί πλέον πηγή ανησυχίας για πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Το Facebook βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα (για άλλη μια φορά) στις αρχές του έτους αναθεωρώντας τους όρους χρήσης του WhatsApp, οι οποίοι ευνοούν την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών με την εφαρμογή Facebook.

Ταυτόχρονα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην επόμενη έκδοση του iOS για κάθε νέα λήψη στο App Store. Το μήνυμα θα προειδοποιεί τους χρήστες ότι πρέπει να αποδεχτούν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα συλλέγονται από την εφαρμογή που θέλουν να εγκαταστήσουν.

Οι 10 εφαρμογές που μοιράζονται τα περισσότερα δεδομένα χρήστη:

  1. Instagram
  2. Facebook
  3. LinkedIn
  4. Uber Eats
  5. YouTube
  6. eBay
  7. TikTok
  8. Reddit
  9. Snapchat
  10. Spotify

Αυτή η μελέτη της στατιστικής πύλης Statista βασίζεται αποκλειστικά σε δεδομένα απορρήτου από το App Store (iOS), ομαδοποιημένα σε συνολικά 14 κατηγορίες.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 20 =