αρχικηVIRALΑυτά είναι τα 10 πιο καλά φυλασσόμενα μέρη στον κόσμο

Αυτά είναι τα 10 πιο καλά φυλασσόμενα μέρη στον κόσμο

Ο άνθρωπος έψαχνε πάντα τρόπους για να προστατέψει πράγματα τα οποία θεωρεί πολύτιμα και μυστικά από πιθανή κλοπή ή καταστροφή.

Τα δέκα πιο προστατευμένα μέρη στον πλανήτη κρύβουν μυστήριο, απόρρητα μυστικά έγγραφα μεγάλης σημασίας, χρυσάφι, επικίνδυνους ανθρώπους και πολλά άλλα. Η φύλαξή τους ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας και οι αλήθειες που κρύβουν δεν θα γνωστοποιηθούν ποτέ.

Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε.

1. Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος είναι αυτό που λέμε «φρούριο». Οι πτήσεις είναι απογορευμένες σε απόσταση 15 μιλίων από το Λευκό Οίκο, ο οποίος διαθέτει 147 αλεξίσφαιρα παράθυρα, ικανά να αντιστέκονται σε πολλαπλές άμεσες κρούσεις από ημιαυτόματα όπλα, 1.300 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, μια διαρκώς παρούσα ομάδα SWAT στην οροφή και ένα κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης που είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Εκτοξευτές πύραυλοι επιφάνειας-αέρος είναι επίσης τοποθετημένοι σε όλη την πόλη. Στο ίδιο το κτίριο, το ραντάρ που βρίσκεται στην οροφή παρακολουθεί στενά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο. Επιπλέον, η περίμετρος του Λευκού Οίκου παρακολουθείται από υπέρυθρες κάμερες, ικανές να εντοπίζουν την παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας και να προειδοποιούν την ασφάλεια για τυχόν πιθανές απειλές.

2. Area 51

Αυτό το κορυφαίο μυστικό μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νέο Μεξικό φυλάσσεται τόσο καλά, καθώς κανείς δεν μπορεί να έρθει κοντά στη βάση χωρίς ρητή άδεια, ή ακόμη και να πετάξει από πάνω.

Πολλοί πιστεύουν ότι η αεροπορική βάση κρύβει μυστικά κυβερνητικά πειράματα. Με μία πρώτη ματιά, μπορεί κανείς να δει ένα φράκτη με πύλες έκρηξης, πορτοκαλί πόλους που οριοθετούν την περιοχή και σημάνσεις που απαγορεύουν τις φωτογραφίες. Όμως, τα πραγματικά μέτρα ασφαλείας βρίσκονται στη στρατιωτική περιοχή που είναι ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για σχεδόν όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις κοντινές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

3. The United States Penitentiary, Administrative Maximum Facility (ADX Florence Prison)

Η φυλακή ADX στεγάζει τους «πιο κακούς από τους κακούς». Ποιοι βρίσκονται εκεί; Φυσικά οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες. Ένας πρώην φύλακας της ADX την περιέγραψε ως την «καθαρότερη εκδοχή της κόλασης». Αυτή η φυλακή έχει σχεδιαστεί για να στεγάζει κρατούμενους του ομοσπονδιακού συστήματος φυλακών που χρειάζονται αυστηρό έλεγχο.

Τα ηχομονωτικά κελιά και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου από σκυρόδεμα και τα παράθυρα τεσσάρων τετραγωνικών εκατοστών βλέπουν μόνο στην οροφή και τον ουρανό, ώστε να αποτρέψουν τους τρόφιμους από το να βρουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία τους εντός των εγκαταστάσεων.

4. Κορεατική αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ)

Η Κορεατική αποστρατικοποιημένη ζώνη, γνωστή ως DMZ, είναι μια λωρίδα γης που χωρίζει τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα. Είναι ένα από τα πιο προστατευμένα σύνορα στον κόσμο. Η περιοχή είναι οχυρωμένη και από τις δύο πλευρές με συρματοπλέγματα και ηλεκτρικούς φράκτες. Δεκάδες χιλιάδες νάρκες είναι τοποθετημένες εντός.

5. Fort Knox

Το Fort Knox αποθηκεύει χιλιάδες τόνους χρυσού, ενώ λέγεται ότι φιλοξενεί σημαντικά ιστορικά έγγραφα, όπως η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και η Magna Carta. Διαθέτει σχεδόν 30.000 στρατεύματα και 300 άρματα μάχης, ένοπλους μεταφορείς προσωπικού, ελικόπτερα και πυροβολικό. Οι τοίχοι του κτιρίου είναι κατασκευασμένοι από γρανίτη επενδεδυμένο με τσιμέντο, ατσάλι και πυρίμαχο υλικό.

6. Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης

Λέγεται ότι περίπου το 25% του χρυσού στον κόσμο αποθηκεύεται εδώ. Με τόσα πολλά χρήματα για προστασία, δεν είναι περίεργο ότι προστατεύεται πολύ καλά. Το χρυσό θησαυροφυλάκιο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλών επιπέδων ασφαλείας.

Μάλιστα, είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο χάλυβα και σκυροδέματος 140 τόνων που δημιουργεί αεροστεγή και στεγανή σφράγιση. Κάθε διαμέρισμα μέσα στο θησαυροφυλάκιο ασφαλίζεται με λουκέτο, δύο συνδυαστικές κλειδαριές και σφραγίδα από τον ελεγκτή. Περαιτέρω ασφάλεια παρέχεται από τις χρονικές κλειδαριές, τους τεράστιους τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα από χάλυβα, τους αισθητήρες κίνησης, καθώς και τις κάμερες παρακολούθησης. Εκτός από αυτά τα ειδικά μέτρα, το θησαυροφυλάκιο προστατεύεται από το σύστημα ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και από την ένοπλη αστυνομική δύναμη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

7. Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ

Αυτό το θησαυροφυλάκιο έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει μεγάλη ποικιλία σπόρων, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ποικιλομορφία των καλλιεργειών και να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν πηγή τροφής ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επίγεια καταστροφή. Η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ δημιουργήθηκε το 2008 και βρίσκεται στο Spitsbergen, ένα μεγάλο άγονο νησί στον Αρκτικό Κύκλο και ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Η περιοχή είναι γεωλογικά σταθερή και καλύπτεται από μόνιμο πάγο, ιδανική για μακροχρόνια αποθήκευση σπόρων. Η εγκατάσταση είναι σε θέση να αποθηκεύσει έως και 4,5 εκατομμύρια διαφορετικές ποικιλίες σπόρων. Οι σπόροι συσκευάζονται σε τρία πακέτα φύλλων αλουμινίου και σφραγίζονται με θερμότητα για να αποκλειστεί η υγρασία.

Η κοίλη κεφαλή της σήραγγας έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη δύναμη ενός χτυπήματος από πυραύλους και υπάρχουν πέντε επίπεδα κλειδωμένων θυρών μεταξύ της εισόδου και των σπόρων.

8. RAF Menwith Hill

Το RAF Menwith Hill χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ως βάση για την παρακολούθηση των σοβιετικών επικοινωνιών, που πλέον όμως λέγεται ότι συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης της NSA. Είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός σταθμός παρακολούθησης στον πλανήτη, καθώς χρησιμεύει ως επίγειος σταθμός για μεγάλο αριθμό δορυφόρων που ανήκουν στο Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης των ΗΠΑ.

Στο RAF Menwith Hill διατηρούνται πολλά δεδομένα και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει μέσα σε αυτό. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικοί ζήτησαν διαφάνεια, αλλά η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να απορρίπτει το ζήτημα ισχυριζόμενη ότι τα εθνικά μέτρα ασφάλειας δεν μπορούν να συζητηθούν ούτως ή άλλως.

9. Αποστολικό Αρχείο του Βατικανού

Μόνο ακαδημαϊκοί και υψηλόβαθμοι κληρικοί έχουν πρόσβαση στο μυστηριώδες Αποστολικό Αρχείο του Βατικανού. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση έχει σχεδόν αποκοπεί από τον πολιτισμό, οι σκεπτικιστές εξετάσουν πιθανές θεωρίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το απόρρητο. Ωστόσο, κανείς δεν κατάφερε ποτέ να αποκαλύψει το αίνιγμα ενός αιώνα που αιωρείται γύρω από το μέρος.

Οι θεωρίες; Πολλές. Από το ότι εκεί μέσα κρύβονται τα Ευαγγέλια που έρχονται σε αντίθεση με τη Βίβλο, μέχρι τη γνωστή συλλογή πορνογραφίας και τα σχέδια που μπορεί να οδηγήσουν σε παγκόσμια κυριαρχία και έλεγχο. Επιπλέον, υπάρχει και ένας αστικός θρύλος που κυκλοφορεί σε μερικούς κύκλους των Μορμόνων, ότι τα θησαυροφυλάκια του Βατικανού έχουν κάποια βιβλία της Αγίας Γραφής που λείπουν και επιβεβαιώνουν ότι η θρησκεία των Μορμόνων είναι πραγματικά αληθινή.

10. Bold Lane Car Park

Αυτός ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο Ντέρμπι είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης αποτελούσε ένα από τα διαβόητα σημεία στο Ντέρμπι με τη φήμη ότι φιλοξενούσε αντικοινωνική συμπεριφορά. Το 1997 το Δημοτικό Συμβούλιο σύναψε συνεργασία με την Park Safe, η οποία εφάρμοσε μια σειρά αναβαθμίσεων που άλλαξαν εντελώς το χώρο. Όσοι πελάτες σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εκεί λαμβάνουν ένα ραβδωτό εισιτήριο που συνδέεται με έναν συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.

Κάθε κόμβος διαθέτει αισθητήρες οριζόντιας και κάθετης κίνησης που παραμένουν ενεργοποιημένοι έως ότου ο πελάτης επιστρέψει. Η πρόσβαση στο κτίριο είναι δυνατή μόνο με τη χρήση του εισιτηρίου το οποίο ενεργοποιεί άμεσο κλείσιμο όλων των εξόδων σε περίπτωση που σβήσει ένας συναγερμός αισθητήρα κίνησης. Επιπλέον, υπάρχει ένα σύστημα 190 καμερών CCTV και ηλεκτρονικών χαρτών για την παρακολούθηση όλων των κινήσεων των πεζών στο χώρο στάθμευσης.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =